מדריך: אביזרים לרוכב המתחיל

פרטי ההודעה

יצא לי לעזור למס' לא מבוטל של אנשים להכנס לתחום הרכיבה, ולאחר ששמתי לב שאני כל פעם אומר את אותו הדבר לאנשים שונים, חשבתי שיכול להיות נוח אם יהיה לי לינק יחיד לשלוח לאנשים המעוניינים להכנס לתחום, שיספק להם כמה שיותר אינפורמציה וכמה שפחות בלבול.

כמובן שכל הכתוב מטה הינו השתקפות של חוות דעתי האישית בלבד, ואין הוא נכון בהכרח עבור כל אחד.


כשנכנסים לתחום האופניים צריך להפרד מכמה אלפי שקלים לטובת רכישת אופניים, אך רבים שוכחים שכאן זה רק מתחיל... ישנם עוד אביזרים שצריך לרכוש, אשר נעים בין גדר החובה לגדר הפינוק. את האביזרים עליהם אני ממליץ אחלק לכמה רמות: חובה, מומלץ בחום, מומלץ, פינוק נטו.

מכיוון שהמדריך הזה מיועד לרוכב המתחיל, מרבית ההמלצות שלי יקחו בחשבון תקציב מוגבל, וינסו לכוון עבור מקסימום תמורה עבור הכסף, עם המנעות ממוצרי קצה יקרים. אשתדל לנמק את ההמלצות שלי, לציין מהן המלצותיי בנוגע לאופן הרכישה (חול / ארץ / יד2), ולציין מחיר מומלץ (עבור אופן הרכישה עליו המלצתי).

שימו לב שלמס' מוצרים פרסמתי ביקורת ספציפית, ניתן למצוא אותן תחת הבלוגים שלי בכרטיס הרוכב בגרופי, או לאחר חיפוש עבור "ביקורת" בבלוגים באתר גרופי.

אם עולות שאלות בנוגע לדברים שרשמתי, או שיש עניין בעזרה/עצה פרטנית - ניתן לשלוח לי הודעה דרך כתובת האימייל: oryprox@gmail.com


**********************
חובה
**********************

  1. קסדה: האביזר החשוב מכל. בנוף הישראלי נדיר לראות רוכב ללא קסדה, וטוב שכך. ישנם אינספור מקרים של פגיעות חמורות יותר וחמורות פחות שנמנעו עקב לבישת הקסדה. המכירים יכולים לנוע בין 100 שקלים לקסדת-חצי פשוטה עד 900 ומעלה לקסדות רציניות יותר. אישית אני ממליץ להתחיל מקסדה פשוטה (עד 200 שקלים יש דברים ברמה סבירה לגמרי), ובמידה ורואים כי מתחברים לתחום, הייתי ממליץ בחום לעבור לקסדה עם הגנה על הלסת כמו הMet Parachute - אבל כאן נכנס טעם ונוחות אישיים. אני מאמין שהנזק (הן פיזי והן כספי) מטיפול שיניים אחד עולה בהרבה על הוצאה על קסדה טובה.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 200-400 שקלים בהתאם לפירמה
  2. תיק רכיבה: ע"מ לסחוב איתך את האביזרים הנחוצים בזמן רכיבה, צריך שיהיה תיק גב מתאים. התיק צריך לשבת באופן נוח על הרוכב, עם עדיפות לתיקים עם רתמה קדמית ש"תדביק" את התיק טוב יותר לגוף הרוכב. ייתכן מאוד שיש ברשותך תיק מתאים, ואז ניתן לדלג על רכישת תיק חדש - אך אם לא, חשוב מאוד להתאבזר באחד.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 200-300 שקלים
  3. פנימית ספייר וערכת פנצ'רים: רכיבה בשטח (וגם בכביש הישראלי) גוררת איתה סיכוי סביר מאוד למקרה של פנצ'ר באחד (או שני) הגלגלים. פנימית וערכה (ערכה = כפות לשחרור הצמיג) ישנו את החוויה מגרועה (נגמר הטיול בפנצ'ר) לנהדרת.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 50 שקלים
  4. משאבה קטנה: במידה ויש פנצ'ר, נוח יותר להשתמש במשאבה מאשר לצעוד לתחנת הדלק הקרובה.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 100 שקלים
  5. פנס אחורי (נצנץ): חובה.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 5 דולר
  6. מולטי-טול: צריך לעשות כיוונונים לאופניים הן לפני והן בזמן רכיבה. במקום לקחת את האופניים על כל שטות למכנאופן, אפשר לעשות הרבה תיקונים וכיוונונים באופן עצמאי (יש אינסוף סרטוני הדרכה ביוטיוב, ותמיד אפשר לדבר עם אנשים מנוסים בשביל עזרה).
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 10 דולר
  7. מכנס רכיבה: יחסוך הרבה כאבים באזורים הרגישים... אסור להמעיט בערכו של מכנס רכיבה.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 200-400 שקלים בהתאם לפירמה
    *אישית אני רכשתי מחו"ל, אבל צריך להתעסק עם מדידות, ועקב חשיבותו של מכנס במידה מתאימה החלטתי להמליץ על רכישה מהארץ
  8. שמן לשרשרת: אישית אני משמן כל 2 רכיבות. אני מאוד ממליץ לשמן לפחות פעם ב4-5 רכיבות, מכיוון שזה תורם לאורך החיים של המערכות (שיקרות בהרבה מעלות השמן), וגם גורם להן לעבוד טוב יותר באופן משמעותי ומורגש - מנסיון! (אופן שימוש: ניגוב השרשרת מלכלוך, שימון בזמן סיבוב פדלים, ניגוב שרשרת משמן עודף). שימו לב שצריך שמן יבש למרבית השנה, אך שמן רטוב כאשר רוכבים בתנאים רטובים/בוציים.
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 50 שקלים לבקבוק שיחזיק חודשיים-חצי שנה (כתלות בתדירות השימוש)

 

**********************
מומלץ בחום
**********************

  1. כפפות רכיבה: מונע החלקה של הידיים על הגריפים, ופציעות קלות. מאוד נוח ולא כ"כ יקר. ישנן כפפות מלאות וכפפות חצי (אצבעות מחוץ לכפפה), וההעדפה היא אישית. ההמלצה שלי היא להתחיל עם כפפות חצי (קל מאוד להתרגל, שליטה טובה יותר באצבעות, מאווררות יותר באופן משמעותי) ואם יש צורך לרכוש גם מלאות, בלאו הכי לא מדובר באביזר יקר.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 5 דולר לכפפה פשוטה, 25 דולר יביאו כפפה טובה של fox/661
  2. משקפי שמש: במז"א הישראלי לא נראה לי שצריך להסביר יותר מדי למה זה חשוב, רק אציין שבמיוחד כשנעים ברוח חזקה או שטח חולי זה עוזר לשמור על העיניים פתוחות.
  3. מנשא לרכב: טיולי אופניים אמנם יכולים להיות קרובים לבית לאנשים מסויימים, אבל הרבה פעמים ידרשו התניידות למקום אחר. בתור התחלה ניתן להביא מנשא פשוט יחסית שתולים בגב הרכב, רק לא לשכוח לשמור על שלדת האופניים כשקושרים אותם אליו(!)
    אופן רכישה: יד2
    מחיר מומלץ: 100-300 שקלים למנשא בסיסי
  4. חולצת רכיבה: חולצות רכיבה מנדפות זיעה באופן טוב, קלות לכביסה, ורובן בעלות כיסים אחורים שעוזרים בנשיאת חפצים קטנים.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 20-25 דולר
    *ניתן לרכוש סט של מכנס+חולצה באזור ה40-50 דולר

 

**********************
מומלץ
**********************

  1. משאבת רצפה עם מד לחץ: כך ניתן לנפח את הגלגלים בנוחות כאשר נמצאים בבית, ולהתאים את לחץ האוויר אל הרכיבה הבאה (בכביש עדיף להיות עם לחץ גבוה יותר מאשר בשטח).
    אופן רכישה: בארץ
    מחיר מומלץ: 150 שקלים
  2. תיק אוכף: רבים אוהבים לשים את הפנימית ספייר, מולטי-טול וערכת פנצ'ר בתיק אוכף, ואז יש איתך תמיד את האביזרים הבסיסיים, גם ברכיבה קצרה ללא תיק גב.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 5-10 דולר
  3. פנס כידון: שימושי כאשר יוצאים לרכיבה לילית בעיר. אני ממליץ לרכוב פנס טוב ולא נצנץ, כי במחירים של היום מדובר באותו סדר גודל. מי שבוודאות לא ייכנס לשטח בלילות יכול להסתפק בנצנץ פשוט.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 30 דולר
  4. פנס קסדה (חובה למי שרוכב בלילה בשטח): מומלץ שיהיה במידה ויתחשק לנסות רכיבת לילה (ממליץ בחום!), וחובה לגמרי למי שיודע שהוא מתכנן לעשות סינגלים ליליים. פנס קסדה חשוב יותר מפנס כידון כשמדובר בלילה בשטח, מכיוון שהפנס נע עם מבט הרוכב ולא מכוון רק לאן שהאופניים זזות.
    אופן רכישה: בחול
    מחיר מומלץ: 30 דולר
  5. מעיל גשם: לאלו שאוהבים לרכב גם בימי החורף, מומלץ מעיל אשר יגן על הגוף מפני רוח ורטיבות (שימו לב - לא מדובר במעיל מחמם).
    אופן רכיבה: בחול
    מחיר מומלץ: 20 דולר

 

**********************
פינוק נטו
**********************

  1. אביזר לטלפון סלולרי: טוב לרוכבים שאוהבים רכיבות עם גוון ספורטיבי, ורוצים לראות את המידע בזמן הרכיבה עצמו. טוב גם לרוכבים עירוניים שרוצים להיות מסוגלים לקבל שיחה/סמס בזמן רכיבה באופן נוח. מומלץ להמנע ממנשאים זולים מאתרים כמו dealextreme, הפלאפון עלול למצוא את עצמו בצד הדרך...
    אופן רכישה: תלוי אביזר (יש כמה זולים בארץ, כנראה שהרוב שווה להזמין מחול)
    מחיר מומלץ: 100-200 שקלים

 

שאלות ותגובות

נכתב ב - 18/01/2013 06:04:54

ישר כוח!

כתוב באופן נהיר ובהיר.
נכתב ב - 18/01/2013 11:18:58

יפה מאוד

לי באופן אישי יש שני הסתייגויות, כפפות ומשקפי רכיבה הם בגדר חובה מבחינתי ברכיבת שטח.
הכפפות מגינות על כפות הידיים בנפילות והמשקפיים מגינים על העיניים מענפים וגם חתיכות של בוץ שניתזות לכיוון הפנים.
הייתי מוסיף למומלץ בחום, אוזן ספייר.
ולמומלץ, טיובלס.
נכתב ב - 18/01/2013 14:07:29

תוסיף גם חולית שרשרת מהירה

נכתב ב - 27/01/2013 21:04:23

יפה מאוד

שאפו , הייתי מפרט קצת בעניין תיק הרכיבה אפשר להוסיף שיש סוגים שונים של שקיות שתיה שבאות בד"כ עם התיק, מומלץ לפי דעתי לרכוש עם התיק שקית שתיה איכותית (לדוגמא של קאמלבאק , אוספרי וכדו'). קבל ח"ח ענק אחלה מדריך !!!!
נכתב ב - 08/02/2013 10:17:36

יופי של השקעה!

נכתב ב - 04/09/2013 10:29:49

תודה ! אחלה של מדריך עבור רוכב מתחיל כמוני :-)

נכתב ב - 04/06/2014 23:29:09

שימון השרשרת

איזה םוג של שמן מתאים לאןפנים

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר