גילגול - בעיני את הכי הכי יצירתית
וה"היגיון שלי":
בספטמבר 1867 הסתיימה בניית הגלריה של מילאנו, מבנה מפואר, עם ציורי קיר מרהיבים, חנויות ומסעדות, משרדים מפוארים ויציאות לרחובות הסמוכים לכיכר, שבה נמצאים בית האופרה "לה סקאלה" ובניין התיאטרון של מילאנו.
קפה קמפארי החדש, שגספר הקים עם רעייתו לטיציה, הוקם בלב הגלריה והפך לקפה-מסעדה האלגנטי ביותר במילאנו. מדי ערב, בתום הצגת האופרה, נהרו אליו הזמרים והמוסיקאים, מחברי הליברית והמלחינים, ביניהם ג'וזפה ורדי. גם שחקני התיאטרון, מחזאים מפורסמים ובמאים, נהרו לבית-הקפה לאחר ההצגה.
גספר הגיש לכולם ארוחות מעודנות, יינות משובחים ואת המשקה האלכוהולי החדש שרקח, הקמפארי. המשקה, שהמתכון שלו נשאר עד היום בגדר סוד כמוס, כבש את לב הלקוחות. הוא היה מבוסס על כוהל דגנים בתוספת עשבים, תבלינים, קליפות של פירות ועלי פרחים. צבעו היה אדום כשל מיץ רימונים וטעמו מריר-מתוק. אחד האירועים ההיסטוריים שנחגגו בכיכר הדואומו ואחר-כך גם בקפה קמפארי, היה הצגת הבכורה של האופרה "אאידה" מאת ורדי, שהוצגה ב-1872.
ואיך זה קשור לאופניים ?
מאז 1920, עדיין תחת ניהולו של דוד קמפארי, החלה החברה לממן מירוצי אופניים באיטליה, נוהג אותו היא מטפחת עד היום, באמצעות השתתפות במירוצי ה"גרנד פרי" בצרפת ובמונקו.
של מי האדמה, האוויר והים - של מי העולם ?