רמת הגולן נופים ואתרים

פרטים

נפתח ב: 25/04/2012
סוג: טיול בארץ
 162 תמונות
 5 תגובות
 1736 צפיות

נפתח ע"י

מסלול

לא נבחר מסלול
יצאנו ששה רוכבים ורוכבת לטיול של נופים ואתרים ברמת הגולן. הגולן שטח ארץ עשיר בנופים, נחלים ואתרים היסטוריים. גולת הכותרת היה ביקור באתר הארכיאולוגי סוסיתא.

לסיכום: 37 ק"מ ו- 981 מטר טיפוס מצטבר.

תוצאות 1-20 מתוך 162

הרמה כבר מתחילה להצהיב
מטפסים
והזריזים מושכים קימה בעליה
אסור להביא למעלה
ונעים להביט לאחור
עוצמתם של ההרים
ואנו כבר רואים את הכנרת
הגענו לאתר
שם רחוק על ראש ההר נמצאת סוסיתא
אין ברירה פה הכל ברגל
מתקרבים להר
הנוף שנשקף מהשביל
ולמטה מגיעים הרוכבים
ויש כאלה שעוד דקה יגיעו
נראה כמו הכניסה לעיר
נראה כמגדל שמירה
הכניסה לדקומנוס
הדקומנוס - פשוט מרשיםםםםם
הדקומנוס המדהים ביופיו
חלק ממשקוף
כל העמודים נפלו לאותו כיוון ברעידת האדמה
עמודים מעוטרים בטיב טעם
אריה חוצה את הדקומנוס
רואים שפעם הייתה זו עיר מדהימה ביופיה
אומנות לשמה
עמודי גרניט ושיש מרשימים בגודלם ויופים
בור המים הענק
ניתן לראות את שרידי תעלת המים
נדהמים מגודל המקום ומהיופי הניכר בכל מקום
הנוף מסוסיתא
מרחוק על ההר כפר חרוב לשם נטפס
מרשים
תראו...תראו....כמה שזה יפה
רגע....אני רוצה לצלם
מרשים רק חבל שלא הכל גלוי
נראה כאמפי
בדרך החוצה מסוסיתא
מפת האתר
צינור מים
יורדים מסוסיתא
רמי
משה
נפרדים לשלום מסוסיתא
ועדין תענוג להביט סביב
ממשיכים בטיפוס קשה ארוך לכפר חרוב
ומרחוק רואים את סוסיתא
עולים....עולים....ללא הפסק
ובצידי הדרכים עדין יש פריחה מרשימה
חוטמית זפנית
ןאילדי מצלמת ללא הפסקה
בדרך לכפר חרוב
נכנסנו לכפר חרוב
הפסקה במכולת הכפר חרוב
וכולנו נהנים ממעשה ידיה של אילדי
אילדי....תענוגגגגגגג
בעלת המכולת בכפר חרוב - אישה מקסימה
צילום קבוצתי בכפר חרוב
המשכנו לדרכנו - על הטיילת
והנוף מהטיילת שובה כל עין
גינת חמד בכפר חרוב
גן הזכרון לסרן יוסי מאגוז
נכנסים למצפה השלום
הנוף ממצפה השלום
כל הכנרת פרוסה על כף היד
יש מי שאוהב את השמש הצורבת
מחרדנים בשמש
המצפור השלום
ממשיכים ברכיבה על הטיילת לכיוון מבוא חמה
והנוף פשוט נהדר
החבורה רצה על הטיילת
יורדים בדרך ללא דרך לעין שוקו
שם...בין העצים מסתתר לו עין שוקו
השלט בכניסה לעין שוקו
וסוסים קיבלו אותנו לשלום
פית חמד - הבריכה בעין שוקו
הבריכה על שפת המצוק שממול כל הכנרת
היה חם.....לא בתוך המים
מטפסים חזרה טיפוס קשה ברגל לטיילת
עוברים כל מיני מכשולים
ואתה אמרת לי שזה טיול של ירידות
ואנו שוב על הטיילת לכיון מבוא חמה
שמביטים בנוף הכל נשכח
הר נמרון - אתר הקפיצה ליד מבוא חמה
הנוף מהר נמרון
עצרנו ליד תחנת מעקב לרעידות אדמה
שנבין במה מדובר
הפילבוקס הסורי שממנו ירו הסורים על יישובנו
יורדים לתותי נברון
רצים בתענוג בירידה הארוכה
הנביעה ליד תותחי נברון
תותחי נברון
הבונקר הענקי בתותחי נברון
מתרשמים מהגודל
ממשיכים בדרך
עולים לעין שוריח
בדרך לעין שוריח
ואנו רואים את הסינגל שנחזור בו ממול על ההר
הבריכה המדהימה בעין שוריח
אני ורמי כבר טובלים במים
עזבנו את עין שוריח על הסינגל
ואילדי נהנת מכל רגע
הכל כל כך יפה פה
הנוף הנקף לענינו בירדה
רצים על הסינגל
בדרך לאנדרטת הטייסים התורכים
אנדרטת הטייסים התורכים
האנדרטה
האווירון שאיתו טסו
צילום בצל התורכים
עזבנו את אנדרטת הטייסים התורכים
ואנו כבר על הכביש בדרך לאון
וכבר רואים את תחנת הדלק באון - שם הרכבים
תם ונשלם טיולנו - להתראות בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 162

שאלות ותגובות

נכתב ב - 25/04/2012 15:49:48

נקודות לציון

סוסיתא - עיר עתיקה הבנויה על גב הר בגובה של 350 מטר מעל פני הכנרת. צורתו של ההר מזכירה את גב הסוס ומכאן שמה. סוסיתא נבנתה לראשונה בתקופה ההלניסטית בראשית המאה השנייה לפני הספירה. בתקופה זו עברה ארץ ישראל שהייתה בשליטת בית תלמי שמרכזו במצרים, לשלטון בית סלווקוס שמרכזו בסוריה. היוונים תושבי המקום קראו לעיר אנטיוכיה היפוס (היפוס הוא סוס בשפה היוונית), עיר זו הייתה פוליס יוונית ששלטה גם על סביבתה. בתקופת מלכותו של אלכסנדר ינאי לבית החשמונאי, נכבשה סוסיתא וצורפה לממלכת החשמונאים. עם כיבוש ארץ ישראל על ידי הרומאים בשנת 63 לפנה"ס, צורפה סוסיתא לברית הדקפוליס (ברית של עשרה ערים חשובות תשעה מהן בעבר הירדן המזרחי ורק אחת בית שאן עבר הירדן המערבי). בשנת 37 לפנה"ס נתן הקיסר אוגוסטוס את העיר למלך הורדוס חמורת רוחם של תושבי העיר. לאחר מותו של הורדוס נמסרה העיר לפרובינציה "סוריה". בתקופת המרד הגדול נגד הרומאים, הייתה סוסיתא עיר מעורבת ותושביה הנוכרים התנפלו וטבחו את שכניהם היהודים. במהלך התקופה הרומית (63 לפנה"ס -324 לספירה) ובעיקר לאחר מרד בר כוכבא (132-135 לספירה), התפתחה מאוד העיר סוסיתא כפי שעולה מהחפירות הארכיאולוגיות שנערכו במקום. בתקופה הביזנטית (324-638 לספירה) שכנה סוסיתא בתחומי הנציבות "פלסטינה סקונדה" שכללה את הגליל והגולן. בשלב זה הייתה סוסיתא עיר בעלת גוון נוצרי מובהק ועד מהרה הפכה למקום מושבו של בישוף. בתקופה זו ידעה סוסיתא את שיא פריחתה. בעיר נבנו מספר כנסיות ומבני ציבור רבים. עם הכיבוש הערבי בשנת 638 לספירה, החלה ירידה מתמדת במעמד העיר ובשנת 749 בעקבות רעידת אדמה שהחריבה את העיר, ניטש המקום ולא נושב עוד. באחת מעונות החפירות במקום נמצא ציור קיר של טיכה – אלת המזל היוונית. כמו כן נמצא תבליט של מינאדה, אחת מקבוצה של נשים קדושות שליוו את תהלוכתו של אל היין דיוניסוס, שהיא באמצע ריקוד סוער. לדברי החוקרים, על פי המיתולוגיה היוונית, ליוו המינאדות את דיוניסוס בריקודים סוערים, כשהן אוחזות בתירסוס, אביזר המסמל מיניות ופוריות. גם המינאדה של סוסיתא עוצבה כשהיא במהלכו של ריקוד סוער. כמו כן מוסיפים החוקרים: עניין לראות שלמרות שבית המגורים בו נמצאו שתי האלות קיים גם בתקופה הביזנטית, שהנצרות מבטלת ומוחקת את הפולחן האלילי, ניתן למצוא עדין עדויות ברורות לאמונות קדומות. בשנת 1937 במסגרת ההתיישבות של חומה ומגדל, עלה קיבוץ עין גב והתיישב למרגלות סוסיתא. כנופיות רבות הטרידו את היישוב המבודד, ובמשך כל התקופה שבין מלחמת העצמאות לששת הימים שימשה סוסיתא כמוצב קדמי שאפשר שליטה על כוחותינו בתצפית ובאש על האזור. שרידי ביצורים מתקופה זו, כולל תעלות קשר, עדיין בולטים בשטח. ביום העצמאות ה- 19 של מדינת ישראל ה' אייר תשכז נהרג מפקד המוצב סרן רמי זית.
רמי זית היה ההרוג האחרון לפני מלחמת ששת הימים. האנדרטה לזכרו נמצאת בקצה
המערבי של ההר ולידה נטועים שני עצי זית.

כפר חרוב – קיבוץ המשתייך לתנועת התק"ם. בעת הקמתו שכנו המקימים באופן ארעי במחנה אפיק. בשנת 1974 עברו למקום הנוכחי של הקיבוץ, המקום היה בזמנו מוצב סורי שממנו נהגו לצלוף הסורים על יישובי מזרח הכנרת. למרות שקיבוץ מתחזק חקלאות שלחין עיקר הכנסותיו באות ממפעל שמייצר שסתומים הידראוליים.

מבוא חמה – תחילתו של הקיבוץ אחרי מלחמת ששת הימים והוא למעשה היישוה השני שהוקם ברמת הגולן לאחר המלחמה. הקיבוץ הוקם על מוצב סורי בשם: עמרת עז א-דין שממנו ירו הסורים על קיבוצי האון ועין גב. בשנת 1968 החליטו בני עמק הירדן לעלות ולהקים קיבוץ ברמת הגולן. אליהם הצטרפו גרעיני "הצופים" וגרעיני "הבונים" מאנגליה ואוסטרליה. הקיבוץ נמצא בנקודה היחידה בדרום רמת הגולן בה הכנרת נשקפת כולה, מצפון ועד דרום. השם מבוא חמה ניתן לקיבוץ על ידי המשורר מתתיהו שלם ומשמעות השם: "מזרח".

תותחי נברון - מתחת לעין תאופיק שבדרום רמת הגולן מסתתר מוצב ישן ונטוש שהולך ונשכח עם השנים, "מוצב תותחי נברון" שמו. את השם קיבל מהמילואימניקים ששירתו במקום, שקראו לו כך על שם סרט הקולנוע האמריקאי של אותם ימים, "תותחי נברון". ככל הנראה, המוצב הוקם בתקופת מלחמת ההתשה על מנת להשיב אש ארטילרית לעומק ירדן, אבל גרסאות מסוימות טוענות שלא נורה מכאן פגז אחד מעולם. בתוך המבנה נמצאות עדיין המסילות עליהן נעו התותחים, חדרים עם חרכי ירי ודלתות הזזה גדולות שהסתירו את התותחים. הדרך למקום עוברת ב"משולש הגבולות", ומהבונקר נשקף נוף הכנרת.

עין שוריח - בריכה מלבנית ארוכה וגדולה, המלאה כל ימות השנה. במקום נטועים עצי פרי. מקום שקט ונסתר מעין רואים. שמו של המעיין "שוירח" נגזר משמו הקודם "שריר" ו"ירח" על שמו של ירח פארן מקיבוץ האון. ששיפץ את הבריכה בשנת 2004 ומתחזק אותה עד עצם היום הזה.

אנדרטת הטייסים התורכים - בשנת 1914 היה חיל האוויר העות'מאני בן שנה, ולרגל המאורע החליט הסולטאן להשתמש בחיל האוויר על מנת לחזק את שלטונו ברחבי האימפריה העות'מאנית ולעורר גל של פטריוטיות ורגשות לאומיים על ידי מטס ראווה מעל ערי האימפריה. הטיסה יצאה מאיסטנבול לדמשק, ומשם תוכננה להגיע לירושלים ולקהיר. זו הייתה טיסה במסגרת תחרות בין המעצמות הגדולות על מנת להרשים בהישגי הטייסים. במטוס טסו סרן פתחי ביי וסג"ם צאדק ביי, ושם המטוס היה "העזרה הלאומית". שני הטייסים, מהבכירים בחיל האוויר של האימפריה העות'מאנית, לא הכירו את משטר הרוחות באזור הכנרת. כאשר הגיעו למצוק, הרוח המזרחית (שרקיה) טלטלה את המטוס וריסקה אותו לקרקע באזור סמח' והוא עלה באש. מושל טבריה חצה את הכנרת בסירה ומצא את שרידי המטוס וגופות הטייסים, ואלה הועברו ברכבת מיוחדת מתחנת הרכבת סמח'. משם הועברו החללים להלוויה ממלכתית ליפו ומשם הובאו לקבורה לדמשק סמוך לקבר צלאח א דין. בספרו מביא את התיאור שהפיע בעיתון "החרות" מכ"ד אדר תרע"ד: "ברגע שהאווירון נפל השליכו עצמם הימה הרבה מלומדי-שחיה. אחרי רגעים אחדים הם הגיעו למקום האסון. ויצליחו להוציא את המעופפים בלי רוח חיים". עיתון הפועל הצעיר כתב על תהלוכת האבל ביפו כי "הלוויה הייתה נהדרת" וצעדו בה יהודים רבים. בעקבות האסון קיים בנק אנגלו פלשתינה אסיפה של עסקני יפו שבה הוחלט להגיש לממשלה הטורקית בתור מתנה אווירון בשם "ישראל". לאחר הלוויה הממלכתית הורה שר הצבא העות'מאני על הקמת אנדרטה לזכר הטייסים במקום ההתרסקות.

נכתב ב - 25/04/2012 16:28:50

מקסים

נשאר לי רק לקנא.....
נכתב ב - 25/04/2012 17:04:59

היה מווושלם!

הכל
נכתב ב - 25/04/2012 19:22:21

טיול מדהים

איתן, זה טיול שאני מת לעשות. בזמנו יצאתי לרחיפות במבוא חמה ואני מכיר את האיזור מלמעלה ;-). אם יש לך הקלטה של המסלול אשמח לקבלה.
נכתב ב - 26/04/2012 22:00:32

תודה רבה!

התמונות משובחות אחת אחת. - נהניתי בצורה בלתי רגילה . - תודה!
רמי

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר