הפעם נעננו להזמנתו של ספקטור להגיע למושב שדה אילן ולתור את רמת סירין
רבים מהגרעין הקשה של הקבוצה מפדלים באירלנד ,הגענו צוות מצומצם אירית עמי עלי ואנוכי
לאחר התארגנות הוביל אותנו ספקטור אל מחוץ למושב דרך מטע הזיתים וכל הדרך הוא ממלמל לעצמו " אתם רואים איזה רוח יש פה" ואכן הוא צדק מאד רוח נעימה ואפילו חקה ליוותה אותנו לאורך כל המסלול בשעת אחה"צ נעימה זו והחום לא הורגש כלל.
חצינו את הכביש הפנימי והמשכנו בדרך העפר בואכה לכפר כמא הצ'רקסי
3000 תושבי הכפר הם צ'רקסים, תושבים שהגיעו מהקווקז המעדיפים להיקרא אָדִיגָה. התושבים הגיעו למקום בעקבות גירוש בידי הרוסים והתורכים, הם דוברים כשפת אם צ'רקסית, ערבית, עברית ואנגלית והם כותבים את שפתם בימינו באותיות קיריליות. בנוסף לכך, יש מגוון רחב של צ'רקסים כולל צ'רקסים יהודים. שווה מאוד למצוא אותם ולדבר איתם על זה. פירוש השם צ'רקסים הוא אנשי ההרים משום שמוצאם מהרי הקווקז, שם הם גדלו כ-12 שבטים של עובדים חרוצים, מחזרים רומנטיים ולוחמים עזים, כפי שמסופר במוזיאון הצ'רקסים הנמצא במרכז הכפר, ליד המסגד.
חלפנו ליד המסגד וליד הבתים והרחובות המטופחים האופייניים לכפר הצ'רקסים.
חצינו את הכביש כפר תבור כנרת ועלינו על דרך העפר דרום מזרח דרך מטעי הזיתים והשקדים משמאלינו ומינינו ניבט אלינו במלוא הדרו הר תבור.
אחרי 3 ק"מ בעליה מתונה פנינו שמאלה לעבר מאגרי שרונה הגבוהים שהם מאגר מים גדול בפסגת הרכס, ונקודת ישיבה יפה ומוצלת הצופה לעבר כל העמקים שמסביב.
זהו אחד המאגרים הגדולים במדינה, המנקז לתוכו את מי הביוב של נצרת עילית, טבריה (עילית), כפר תבור, יבניאל וישובים נוספים המצויים באזור..
מי הביוב נאגרים במאגר, מוזרמים ממנו להשקיית גידולים ושטחים חקלאיים בסביבתו, וחוסכים למדינת ישראל מיליוני קוב מים שפירים שיופנו לצריכה ביתית.
מאגר זה נחצב בסלע באזור צחיח במיוחד, כאשר עשרות דחפורי ענק, כלים כבדים וצוותים של קק"ל במרחב צפון עבדו על הקמת המאגר שמכיל 3.2 מיליון מ"ק מים.
המאגר יקלוט את מי הקולחין של יישובי הגליל התחתון, אשר ישמשו להשקיית המטעים והשדות בגליל התחתון, רמת יבנאל, בקעת יבנאל ורמת סירין, ויאפשרו ייצור חקלאי אינטנסיבי בשטחים יש מחסור גדול במים שפירים וכמות המשקעים היא נמוכה מאוד.
המשך תיאור הטיול למטה......