המשך תיאור הטיול ....
לאחר הטרדות של יחידות מגבעתי נפתחה מערכה מול המצרים עם אבדות כבדות של כוחותינו ב-2-3 ביוני מה שנקרה מבצע "פלשת".
לאחר כיבוש אשדוד הערבית ב30.6.48 ולאחר כשלון המצרים במבצע "יואב" המצרים נסוגו דרומה מן המתחם המבוצר שלהם.
במקום אנדרטה עם הסברים מפורטים ולידה עשינו צילום קבוצתי בעוד כמה מהחברים מתקנים פנצ'ר נוסף.
המשכנו ברכיבה ומיד נתגלה עוד פנצ'ר שתוקן והמשכנו דרומה כ 3 ק"מ חולפים על צומת עד הלום
ומזרחה על הכביש לפני הכניסה למושב המושב שדה עוזיהו פניה לשדות ודרומה עם עליה קלה חצית הכביש לאמונים ועזריקם והמשך דרומה בסמוך למושב בית עזרא שדות כרוב נרחבים
מתקרבים לגבעה 69 שהיא נקודה אסטרטגית בקרבות מלחמת העצמאות. על ראש הגבעה שלושה מגדלי מים גדולים שנבנו על ידי הבריטים על מנת לספק מים למחנות שלהם: חסה, ג'וליס ובית דרס. המגדלים משומרים כעת ע"י הקק"ל והמועצה לשימור אתרים
פה עשינו הפסקה של ממש ,מיטרני חלק את התה המסורתי אריאל בישל לנו קפה מהביל והעוגות כמיטב המסורת של יעלי ואבי ועוגיות אוררו.
תמי לא הרגישה טוב והחלטנו שבצומת הקרוב נזמין לה מונית שתחזיר אותה לנקודת היציאה.
המשכנו 3 ק"מ דרומה ומערבה לקיבוץ ניצנים ושם מנפחים אויר בתחנת הדלק ומזמינים מונית לתמי.
המשכנו לצומת אשכולות שבסמוך לו ישובם של מפוני חבל קטיף ניצן ממשיכים צפונה במקביל פסי הרכבת תקלה נוספת הפעם לשמולמולון השאר ממשיכים ומחכים מתחת לגשרון של פסי הרכבת המוצל והקריר תוך חצי שעה נתגלו כמגיפה עוד כ 5 פנצרים ושמעון מנצח על מלאכת התיקון הגענו לשיא גיניס של 8 פנצרים בטיול אחד. לאחר כל המהומה הזו שעיכבה אותנו בלא מעט זמן ממשיכים צפונה בערך ק"מ אחד מהגשרון של הפנצרים שני אתרים מעניינים שלא התעכבנו לידם אבל חשוב להזכירם תל אשדוד אשדוד העתיקה הייתה עיר שהתקיימה באזור עוד מהתקופה הפלאוליתית. במאה ה-17 לפנה"ס נזכרת אשדוד כעיר כנענית מבוצרת. במאה ה-12 לפנה"ס התנחלו בה הפלשתים, העיר גדלה והתפשטה מחוץ לגבולות האקרופוליס, והפכה לאחת מחמש ערי פלשתים החשובות ביותר. חשיבותה של העיר נשמרה, תחת שלטון האשורים, הבבלים, הפרסים, אלכסנדר מוקדון, ההלניסטים, החשמונאים והרומאים עד למאה ה-4, אז התרחבה אשדוד ים - אזוטוס פאראליוס - וחשיבותה של העיר דעכה.
עם סיום הכיבוש הערבי של ארץ ישראל מידי הביזנטים באמצע המאה ה-7, נבנה בסביבת תל אשדוד (בערבית: "תל א-ראס") כפר ערבי בשם איסדוד, שיבוש של השם "אשדוד", שהשתייך לנפת עזה, באזור הנמצא בסמיכות לשטחה הנוכחי של העיר אשדוד. הכפר נבנה על גבעה נמוכה, על דרך הים הקדומה, ומרחקו מהים היה כ-5 ק"מ.
בתוך כרם הזיתים, בסמוך לשורה האחרונה (מערבית ודרומית בכרם) של העצים מול מסילת הרכבת, מבחינים במבנה שנשמר בצורה מעולה. המבנה הינו קבר השיח אבו אל אקבאל, בנוי מבניין קטן המכיל את הקבר ובצמוד אליו, היכל בעל קשת גבוהה ומקורה.והיא אחוזת הקבר היחידה ששרדה לאחר נטישת העיירה והריסתה.
בהמשך מגיעים לאזור התעשיה עד הלום ועוצרים להפסקונת בתחנת הדלק ליד חנות הYELLOW וחלק מהחברים ממלאים אויר
ממשיכים בשביל לגשר עד הלום ,ברבור קטן וחוזרים ועוברים את נחל לכיש לצד השני ומגיעים לפארק עד הלום שבו ספסלים לפקניקים לא עצרנו חולפים על פני האובליסק המצרי שלאחר הסכם קמפ דויד בין ישראל למצרים, הוקמה בשנת 1990 אנדרטה בצורת אובליסק לזכר חללי המצרים שנפלו בגזרת אשדוד (איסדוד) במלחמת העצמאות. על האנדרטה כתובות בערבית, אנגלית, עברית וכתב הירוגליפי.
חצינו את הכביש ונכנסנו דרל השכונות והרובעים ט' ח' ורובע הקריה בשביל אופנים מערבה במקביל לדרך שדרות ירושלים ברובע הקיריה פנינו קצת דרומה ומערבה חולפים על יד לבנים בניין העיריה ואח"כ ככר המפרשיות היפה ולטיילת אשדוד עם הפסלים המדהימים של חיות ויצורי ים וקצת דשדוש בחול וחזרה לנקודת היציאה.
הפריסה היתה בחוף בזכות טרגן ואכן היתה בחירה מאד מוצלחת רחצנו בים בגלים הגדולים אבל המים היו נהדרים.
אח"כ בארוחה היתה שקשוקה של סיגל מדהימה וחריפה שהרגה את כל המיקרובים ועוד מטעמים וסלטים בשפע וקינוח מוצלח במיוחד של יעלי ולסיום קפה של עלי .
תודה לנשיא ששב אלינו מן הכפור והוביל ביד רמה 38 ק"מ לעלי על המאסף ולכל החבורה הנהדרת על עוד יום ג' מוצלח במיוחד אבל שיא השיאים של הפנצ'רים שתוקנו בהצלחה ותודה לשמעון במיוחד.