מקשת לצומת מעלה גמלא

פרטים

נפתח ב: 09/08/2016
סוג: טיול בארץ
 77 תמונות
 3 תגובות
 878 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

לא נבחר קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
קשת – צומת מעלה גמלא הינו טיול ברמת הגולן. המסלול עובר באתרים ובנופים הייחודיים לרמה. נפגשנו בקשת, קריר, עננים כבדים ואפורים מכסים את השמים, נראה שכל רגע הולך לרדת גשם. ולאחר התארגנות יצאנו לדרך. יוצאים מהיציאה האחורית של קשת ומתחברים לדרך יפה מעל מאגר קשת המלא בעופות מים. חלפנו על פני עינות פחם – הכל יבש אין זכר למים. משם המשכנו ליונתן. הפסקה קצרה ביונתן על כוס קפה טוב ומטעמי בית [תודה למשה]. המשכנו לראות את מעיין ידידה [קר בחוץ אין רצון להיכנס פנימה] ומשם בדרך שעוברת בסמוך למאגר בזלת. ממשיכים ועוצרים בעין אל פרס. פה כבר המקום מזמין חזק פנימה. טבילה נהדרת במים הקרים, קפה טוב עוגה טובה ואנו ממשיכים בדרך. חולפים אל פני מאגר דליות. מאגר סמך עד לכנף. חוצים את כנף ומטפסים לחרבת כנף. לאחרת ההתרשמות מהמקום מתחלים בירידה הגדולה והמדורדרת מאוד עד לרכבים בצומת גמלא. 37 ק"מ נהדרים עם 917 מטר ירידות – תודה לכל אלה שבאו.

תוצאות 1-20 מתוך 77

רוכבים ביונתן
הוזמנו להפסקה קלה
קפה ושאר דברים טובים
ממשיכים בטיול
ואנו בדרך למעיין ידידיה
בדרך למעיין
מעיין ידידיה
גל הזכרון
שנשכיל
פינת חמד אמיתית
קר בחוץ אחרת....היינו בפנים
עזבנו את המקום להמשך הטיול
חולפים על פני מאגר בזלת
החבורה שרכבה
במרחבי הגולן
פה ושם חוצים פלגי מים
שם בפנים בתוך השטח עין אל פרס
תעלת המים בדרך למעיין
עין אל פרס מקום מזמין
והחבורה מפלסת דרכה למעיין
הגענו לעין אל פרס
יהודה מיד קופץ למים הקריםםם
ואנו בעקבותיו
תענוג אמיתי
ומוטי מצטרף
מתיישבים שעה שאריה מכין את הקפה
זהו....חייבים להמשיך
בדרך לצומת דליות
וכבר בדרכי העפר של הגולן
מקפצים על האבנים
גם זה היה לנו
נכנסים לכנסף מסביב
ובדרך לכנף נוף הכנרת נגלה לענינו
בדרך לכנף
אפשר לראות את הכנרת
מנופי הגולן
חצינו את כנף והתחברנו לדרך לא מוכרת
לשם אנו רוכבים חירבת כנף
חירבת כנף
אסם התבואה שנבנה על גבי בית הכנסת
שרידי בית הכנסת
רצפת בית הכנסת
שרידי היישוב הערבי שהיה במקום
אסם התבואה שהערבים בנו על גבי בית הכנסת
יורדים מחירבת כנף
מבט אחרון על המקום
ואנו ברידה הגדולה למטה
מוטי נהנה מכל רגע
קשה לרדת עם נוף כזה
חלק מהשביל עבר שיפוץ
יורדים...יורדים...יורדים
זהו אנו למטה
בדרך לרכבים
מעלה גמלא-סוף הטיול נתראה בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 77

שאלות ותגובות

נכתב ב - 09/08/2016 21:55:25

נקודות לציון

קשת – יישוב קהילתי של תנועת הפועל מזרחי. על פי הפרסום הרשמי של ועדת השמות הממשלתית השם "קשת" הינו שם סמלי. מנגד יש הגורסים שהשם "קשת" הינו תרגום של השם קונטרה, בה הוקמה קשת, או ראשי תיבות של "קונטרה שלנו תמיד". ישנם הטוענים שאלה ראשי תיבות של המילה "קש"ת", כמו "קשר של תפילין" ו"קיבות שכולו תורה". קשת הוקם בתאריך: 12.5.1974 בעקבות מלחמת יום כיפור, בתקופה בין הסכם הפסקת אש ולפני הסכם הפרדת הכוחות. היישוב הוקם על ידי ועד יישובי גולן במטרה למנוע את מסירת קונטרה ותילי הגעש האסטרטגיים כחרמונית, בנטל, אביטל ותל פרס לידי הסורים. היישוב הוקם בפאתיה הצפון מערביים של קונטרה. התושבים הראשוניים היו חברי קיבוצים ומושבים בגולן, כעבור יומיים הצטרפו אליהם בחורים מישיבת מרכז הרב בירושלים ותומכים מכל רחבי הארץ. לאחר כחודש הגיעה ישראל וסוריה להסכם הפרדת כוחות שבמסגרת ההסכם ב- 31.5.1974 נמסרה רוב קונטרה לסורים [ארבעת התילים חרמונית, בנטל, אביטל ופרס נשארו בידי מדינת ישראל]. במהלך החודש נרקמו יחסים טובים בין האנשים, מתוך רצון לשמר את הקיים ולפתח חיים חדשים ביחד, עברו התושבים להתגורר במבנה משתלה הממוקם בעמק קונטרה. לאחר ארבעה חודשים נתבקשו לעבור ולהתיישב במרכז הגולן, אזור סלעי בזלתי קשה שלא קל לעיבוד ולכן היה ריק מתושבים. לאחר התלבטות הסכימו החברים לעבור פעם נוספת ולהתיישב בחושנייה בתוך מחנה הרוס של הצבא הסורי. במהלך השנתים הראשונות התנהל ויכוח נוקב על מיקום נקודת יישוב הקבע בין ועד ישובי הגולן ואנשי קשת לבין צה"ל שיוצג על ידי אלוף פיקוד צפון רפאל איתן. עמדת הצבא הייתה שאזור מרכז הגולן צפוי להיות שדה הקרב העתידי של מלחמה בין סוריה לישראל ולכן יש להרחיק אזרחים מאזור הלחימה ולמקם את קשת במערב הגולן. עמדת תושבי הגולן הייתה שמיקום היישובים בגולן יקבע את מפת הגבול של ישראל בגולן ולכן יש למקם את קשת במזרח הגולן. שר הביטחון שמעון פרס שהתבקש להכריע בוויכוח צידד בעמדת אנשי הגולן. כעבור כארבע שנים נוספות עבר היישוב קשת למשכנו הקבוע על מורדותיו המערביים של גבעת טליה.

יונתן - הוא מושב שיתופי של תנועת הפועל המזרחי.היישב נקרא על שמו של יהונתן רוזנמן, שנפל כטנקיסט במלחמת יום הכיפורים. המושב יונתן הוקם בשנת 1975 ע''י הוריו וחבריו של יונתן רוזנמן הי''ד, לוחם שריון שנפל בתל יוסיפון במלחמת יום הכיפורים. הגרעין התאגד כ'מושב שיתופי להתיישבות חקלאית בע''מ' וביסס את פרנסתו על חקלאות. היישוב הוקם בגולן על ידי ראש ממשלת ישראל יצחק רבין, יחד עם ארבעה יישובים נוספים. הוא הוקם בתגובה לגינוי הציונות באו"ם. חברי הגרעין המייסד היו חבריו לגרעין הנח"ל של יונתן רוזנמן, ומיד לאחר תום המלחמה התארגנו המייסדים להקמת יישוב לזכרו. ב-1975 נוסד היישוב באופן זמני בתוך שטחי הקיבוץ מרום גולן, וכשנה אחר כך עבר לתל פארג'. רק ב-1978 עבר היישוב לאתר הקבע שלו.

בית הכנסת בחורבת כנף – בית כנסת זה הינו למעשה אחד מתוך 25 אתרים יהודיים ברמת הגולן המתוארכים לתקופת המשנה והתלמוד. בית הכנסת בחורבת כנף ממוקם בקרבת המושב כנף ברמת הגולן. בית הכנסת שמידותיו 11 מטר על 18 מטר שימש כמרכז הרוחני והקהילתי של הקהילה היהודית שחיה כאן בימי התלמוד. בית הכנסת בנוי אבני בזלת גדולות [שחלקן מפוזרות בשטח] ונבנה ככל הנראה במאה הרביעית. פתח בית הכנסת והחזית היו במערב ופתח נוסף משני היה בצד צפון-מזרח. על מבנה בית הכנסת נבנה אסם גדול על ידי הערבים שהתגוררו במקום. אלה הרסו את בית הכנסת והשתמשו באותם חומרי הגלם לבנות את אסם התבואה.


.
נכתב ב - 10/08/2016 12:24:35

יפה מאד לכם...

...טיול כמו שאני אוהב, חבל שלא יכולתי(תשעת הימים,בזמן אחר אני חושב שהייתי בא לילה קודם לקשת)בשלישי הבא אני יורד מביריה,כולם מוזמנים. והבא אחריו, מעיינות בגולן של רז(האחרון),אם תפתחו, אני אתכם.
נכתב ב - 10/08/2016 13:22:15

פשוט - נפלא !

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר