לרכוב עם האמונה -71- מרבבה לנחל קנה בחבל הקרותים והטולים

פרטים

נפתח ב: 24/10/2016
סוג: טיול בארץ
 84 תמונות
 5 תגובות
 925 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

לא נבחר קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
ויברך את רקבה ויאמרו לה אחתנו את היי לאלפי רבבה ויירש זרעך את שער שנאיו...." [בראשית כד]. אנו ממשיכים לתור ולרכוב ולהטביע את חותם גלגלנו בארץ אבותינו. אנו ממשיכים לרכוב בחבלי ארץ שלרבים כלל אינם מוכרים, שלא נדבר על רכיבה באותם חבלי ארץ. הפעם יצאנו לרכיבה בחבל ארץ מיוחד במינו, חבל "הקרותים והטולים". מדובר בחבל ארץ מיוחד במינו ששם ייצרו את היין המשובח ביותר – היין לבית המקדש, כנאמר: "ומניין היו מביאים את היין? קרותים והטולאים אלפא ליין שנייה להן בית רימה ובית לבן בהר ובכפר סגנה בבקעה כל הארצות היו כשרות אלא מכאן היו מביאים" [משנה מסכת מנחות ח ו].

תוצאות 1-20 מתוך 84

כולנו מרותקים להסברים
משה
שם רחוק ישנן הגתות הכי גדולות ומפוארות שנמצאו בא
ממשיכים לטייל בחבל הקרותים
ארץ אהבתי
יורדים לבור הנפתול - בור מים מרשים ביותר
בור המים - בור הנפתול מים צלולים וקרים
הסבר מקיף על בורות המים באזור מפיו של ברוכי
אכן מעניין מה שהוא מספר על בורות המים
צילום השתקפות שלנו במי הבור
צילמתי את ההשתקפות שלנו במי הבור
יורדים מבור המים
ונכנסים לואדי אובו עמר
ואדי אבו עמר - חלקו הגדול לא רכיב
מצאנו פינה להפסקה
שיחת חולין
מפלסים דרך לשביל
חברי ושותפי לרכיבותי בשומרון - גל
חוות יאיר
הצריף של תמרי וכבלי האומגה הענקית
הגענו למעיין חוות יאיר
חלק מהבריכות במעיין חוות יאיר
מתרשמים ומצלמים
המעיין נובע מבפנים
החבורה
אחת מהבריכות
חברי הטוב משה במעיין
הצניר הענקי שנמצא במעיין
מזכרת מהמקום
הם רצים קדימה
ואנו כבר בבור המים אבן עמר בור מים עמוק
בור המים עומקו מעל 10 מטרים וגרם מדרגות
נחים סביב בור אבו עמר
המקומיים בנו פה שוקת להשקות את העדרים
בור מים מרשים ביותר
אנו ממשיכים בטיול
משה
גל
התחברנו לנחל קנה
רוכבים על הגדה של נחל קנה
ןהאזור מלא במערות
בין עצי הזית שבנחל קנה
לא קלה הרכיבה פה
מנוחה רגיעית מעלינו קרני שומרון
בנחל קנה - בדרך לבריכת הצבים
החבורה הגיעה לבריכת הצבים
בריכת הצבים
בריכה גדולה מאוד ועמוקה עם מים זורמים
מנציחים
ויש כאלה שקופצים מיד למים
זהו....אני מוכן לשבת
נפרדים מבריכת הצבים
המעיין עין אל ג'ווזה
הבריכות בעין אל ג'ווזה
ממשיכים ליציאה של נחל קנה
זהו...התחברנו לכביש
סוף הטיול נתראה בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 84

שאלות ותגובות

נכתב ב - 24/10/2016 13:58:01

נקודות לציון

רבבה – יישוב קהילתי דתי-תורני במרכז השומרון. שמו של היישוב על פי הפסוק: "וַיְבָרֲכוּ אֶת-רִבְקָה וַיֹּאמְרוּ לָהּ אֲחֹתֵנוּ אַתְּ הֲיִי לְאַלְפֵי רְבָבָה וְיִירַשׁ זַרְעֵךְ אֵת שַׁעַר שׂנְאָיו..." [בראשית כד], היישוב נמצא בנחלת שבא אפרים ושמו "רבבה" מתאים גם לפסוק: "וְהֵם רִבְבוֹת אֶפְרַיִם וְהֵם אַלְפֵי מְנַשֶּׁה" [דברים לג]. ראשיתו של היישוב היא ברכישת קרקעות פרטיות באזור הכפר כיפל חארת' שבוצע על ידי "הקרן לגאולת קרקע" בשנת 1983. האדמות נרכשו ונרשמו כדין בטאבו. ב10 ביוני 1984 נתקבלה החלטה על ידי ממשלת ישראל על הקמת יישוב בשם "אלישמע" בתחןם קרקעות חרס. בשנת 1990 בהחלטת ממשלה חדשה שונה שם היישוב ל"רבבה". היישוב הוקם על ידי ארגון "אמנה" ו"הקרן לגאולת קרקע" בעידודם של ראש ממשלת ישראל יצחק שמיר ושר הביטחון משה ארנס. . העלייה לקרקע התקיימה בתאריך ג' באייר התשנ"א. באותו זמן ביקר בישראל מזכיר המדינה האמריקני ג'יימס בייקר, והקמת ההתנחלות נתפסה כהתרסה נגדו. למעשה היישוב רבבה היה היישוב הרשמי האחרון שהוקם ביו"ש במשך 21 שנים, עד להחלטת הממשלה בשנת 2012 שאישרה את ההכרה בברוכין, רחלים וסנסנה.

נחל קנה - נחל קנה - זהו אחד הנחלים הגדולים בנחלי מערב השומרון. ראשיתו של הנחל בקרבת הכפר " עקרבה" שליד היישוב "איתמר" והוא נשפך לירקון דרומית לעיר הוד השרון. שמן של הנחל מספר יהושע, שם מוזכר הנחל כגבול בין נחלות השבטים אפרים ומנשה, ככתוב:"...מתפוח ילך הגבול ימה, נחל קנה, והיו תצאתיו, הימה; זאת, נחלת מטה בני-אפרים למשפחתם..." [יהושע ט"ז]. "...למנשה, היתה ארץ תפוח; ותפול אל-גבול מנשה, לבני אפרים. וירד הגבול נחל קנה נגבה לנחל, ערים אלה לאפרים, בתוך, ערי מנשה; וגבול מנשה מצפון לנחל, ויהי תצאתיו הימה..."[יהושע י"ז]. שמו ההיסטורי של הנחל השתמר במדויק בשמו הערבי של קטע מסוים בנחל – "ואדי קנא". אזור זה, למרגלות יקיר וקרני שומרון, שופע מעיינות קטנים המקיימים צמחיית מים וחקלאות, והוכרז שכמורת טבע. רק בקטע זה של הנחל ישנה זרימת מים כל השנה. במשך שנים נחשב הנחל לנחל נקי. בשנים האחרונות משפחות פלשתינאיות החלו להתיישב על גדות הנחל, לבנות בתי אבן, לטעת כרמי זיתים לזהם את הנחל והסביבה. בשנת 2010 חרב הנחל כאשר אותם משפחות פלשתינאיות היטו את מימי הנחל להשקיית אדמותיהם וכתוצאה מכך נפגעו כל חיי האורגניזמים שחיו בנחל. בשנת 2011 הרס צה"ל את תעלת ההטיה והמים חזרו לזרום באפיק הנחל. בסוף שנת 2011 נצפו דגי אמנון בחלק התחתון של הנחל מה שמעיד על שיפור באיכות המים של הנחל.

קראווא בני חאסן – כפר פלסטינאי כ-30 ק"מ משכם. הכפר נקרא גם "קראווא א-תחתא [התחתונה] כדי להבדילו מ "קראווא בני זיד שמכונה גם בשם "קראווא אל-פוקא [העליונה]. כל האזור הזה יש המשייכים אותו ל"קרותים" מי היו אלה אותם קרותי? מקור מעניין במשנה, מנחות ח', ו' נאמר: "ומניין מביאים את היין (לבית המקדש)? קרותים והטולים אלפא ליין שנייה להן בית רימה ובית לבן בהר ובכפר סגנה בקעה כל הארצות היו כשרות אלא מכאן היו מביאים". בבקעה ". כלומר, היין שהובא לבית המקדש היה היין המובחר ביותר, והמשנה מציינת במפורש שהיין לבית המקדש הובא מחבל ארץ זה. מקום הראשון לכך הוא הקרותים והטולים. קרותים מזוהה עם שני כפרים הסמוכים לברקן - קרוות בני חסן (קרווה א-תחתא) וקרוות בני זיד (קרווה אל-פוקה). בסמוך לאותם כפרים בתוך פארק תעשיה ברקן נתגלתה אחת ממערכת הגתות העתיקות, הגדולות, היפות והמרשימות שאנו מכירים בארץ. בין שני הכפרים האלה ניתן למצוא מגדלי יין רבים ששימשו לאכסון היין, כל זה מראה על מערכות גדולות מאוד של גידול גפני יין וכן תעשיית יין ענפה ומשובחת ביותר מה שמכונה "אלפא יין".


נכתב ב - 24/10/2016 15:32:23

יופי של מסלול והתיעוד מעניין ומרתק

נכתב ב - 25/10/2016 12:11:37

מרתק !!!

נכתב ב - 25/10/2016 13:22:10

כל הכבוד על התיעוד

נכתב ב - 27/10/2016 13:28:14

WOWO שאפו

איזה יופי

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר