שמורת תרצה - בין שלומציון לפצאל

פרטים

נפתח ב: 01/02/2017
סוג: טיול בארץ
 102 תמונות
 2 תגובות
 777 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

לא נבחר קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול

רכיבה

הפעם הצטרפתי לטיול שיזם איתן ספיח. חלקו היה מעבר לגבול. למרות שכבר רכבתי שם לא מעט פעמים, מכיר כל פיסת קרקע משני צדי הגבול תמיד הלב נפעם לנוכח הנופים המיוחדים שרק שם אפשר לראות. הפעם חזינו בתופעה מרתקת. לאורך עשרות רבות של מטרים, משני צידי הדרך, חנו להם מאות...מאות רבות של חסידות שכלל לא נרתעו מאיתנו. כל השטח היה צבוע בצבע לבן ומקור אדום - מחזה שמעולם לא ראיתי. תודה לאיתן על היוזמה, למשה על שאפשר להיכנס ולחצות בקלות את הגבול ולחבורה הנהדרת שרכבה.

תוצאות 1-20 מתוך 102

הנופים מהמוצב
והירדן זורם למרגלוינו
ש....הערנו את החייל הירדני
עוזבים את גשר אדם
מטפסים לרכס
נעלמים מול הסרטבה
טיפה....טיפה של גשם והכל ירוק
פשוט חגיגה לעיניים
על המצוק
שם רחוק הסרטבה שומר עלינו
הכל מחורץ ומפותל
אני....רכבתי שם גם למטה מספר פעמים
מטעי הדקלים
החלטנו לעשות הפסקה מול נהר הירדן
משה ואריה
גם לי מגיע תמונה
זה הזמן לסעודה קלה
איתן יוזם הטיול
ביקשת....קיבלת
ואריה אמון על הקפה
ללא מילים
אפילו הירדנים מריחים את הקפה
זהו....ממשיכים בטיול
עוצרים מול נקודות תצפית
דניאל
והעיןם לא שובעת
רצים קדימה
מעל מטעי הדקלים העצומים
מחליפים רשמים מהנופים המרתקים
ולטבע פנים רבות
מוטי
משה
דניאל
נתן
איתן ואריה
איתן תודה על היוזמה
ממשיכים בדרכים הבתוליות
קשה לרכוב בנופים כאלה
פשוט מדהים
היו גם עליות בטיול הזה
הצבעים פה פשוט נהדרים
נהדר
בכל פינה יש מה לראות
על הדרך הפעם מזרחה למאגר תרצה
מטפסים למאגר תרצה
הראשונים הגיעו למאגר תרצה
על שפת מאגר תרצה
אי אפשר לצלמו מפאת גודלו
על שפת מאגר תרצה
נהדר
המאגר מלא בעופות מים
יורדים ממאגר תרצה
ואנו כבר בשער הגבול
טקס פתיחת השער
שהו יוצאים החוצה
עוזבית את השטח שמעבר לגבול
משה בודק שהשער סגור
נו....זזים
ממשיכים בטיול
והפעם המגמה דרומה
לפתע מאות רבות של חסדות סביבנו ובשמים...מאותתתת
מאות חסידות חולפות מעלינו בגובה נמוך
אהבתי
עוצרים להתרשם מהחסידות
מאות חסידות כמשמר כבוד משני צדי השביל
ממש במרחק נגיעה לא פוחדות
השטח כולו לבן מהחסידות
ואנו ממישכים לאורך הגבול
הכיוון דרומה
בין המטעים
ו....חוצים את כביש 90
בין החממות של פצאל
ואנו רואים את פצאל
נכנסים לפצאל
סוף הטיול נתראה בטויול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 102

שאלות ותגובות

נכתב ב - 01/02/2017 19:56:48

נקודות לציון

מועצה אזורית בקעת הירדן – בתחומי המועצה כ-21 יישובים ושטח המועצה משתרע ממורדות הרי השומרון ועד לנהר הירדן. המועצה גובלת בשטח העיר הפלסטינית יריחו וסביבותיה.

גשר אדם – ג'סר א דאמיה - הוא אחד מן הגשרים הגדולים בבקעת הירדן, אשר היווה עורק תחבורה חשוב בארץ ישראל ההיסטורית, עקב קרבתו לשכם, עמאן, יריחו ובית שאן. הוא העתיק בגשרי בקעת הירדן, והוקם בידי השליט הממלוכי בייברס בשנת 1266 כדי לאפשר תנועה בטוחה בציר א-סלט-שכם. בין חוקרי המקרא יש המזהים את הגשר עם העיר המקראית "אדם" [מזוהה עם תל א-דאמיה, כ-1 ק"מ ממזרח לגשר] אשר לידה היה מעבר ששימש את בני-ישראל בחצותם את נהר הירדן, ככתוב: "ויעמדו המים היורדים מלמעלה, קמו נד אחד הרחק מאוד באדם, העיר אשר מצד צרתן, והיורדים על ים הערבה ים המלח תמו נכרתו, והעם עברו נגד יריחו..." [יהושע ג]. הגשר העתיק, באורך 93 מטרים, עוד עמד על תילו בתחילת המאה ה-20, אולם לא היה בשימוש מכיוון שתוואי נהר הירדן עבר מזרחה, והגשר נותר בריחוק של כמה עשרות מטרים מהנהר. בשנת 1933 הוכרז על תחילת עבודות לבינין גשר חדש, ובשנת 1934 הוקצבו 12,000 לא"י לחידוש הגשר ונפתחה במקום תחנת מכס[. בשנת 1935 תוכנן להעמיד במקום של גשר דמיה את הגשר הישן של גשר אלנבי לאחר החלפתו של זה בגשר חדש. בליל הגשרים [יוני 1946], פוצץ גשר אדם בידי יחידה מיוחדת של הפלמ"ח. המטען הוצמד לגשר עם השהיה אך לא התפוצץ. למחרת כאשר ניסה קצין בריטי לנטרלו, המטען הופעל והגשר קרס, הקצין הבריטי נהרג. הבריטים הקימו בסמוך גשר חדש, דרכו נכנסו לארץ ישראל כוחות צבא ההצלה בינואר ופברואר 1948. הנציב העליון, אלן קנינגהם הורה למשטרת המנדט לחסום את הגשר ולמנוע כניסת צבא ההצלה, אולם כוחות הלגיון הערבי פירקו את המחסומים ואפשרו לצבא ההצלה להכניס את כוחותיו. דרך הגשר פלשו במאי 1948 הלגיון הערבי וחיל הפלישה העיראקי. בזמן מלחמת סיני העבירה סוריה שתי חטיבות טנקים דרך הגשר לאזור השומרון. במלחמת ששת הימים [1967] נכבש הגשר בידי עוצבת געש ופוצץ בידי חטיבה 45 של צה"ל. לאחר המלחמה, עם התגבשות מדיניות "הגשרים הפתוחים", הוחל בהעברת סחורות ליד הגשר ההרוס, בהעברה בין המשאיות בפריקה מגב לגב. בינואר 1968 נבנה במקום גשר ביילי. הגשר שימש למעבר סחורות ואנשים, אולם במקביל התרחשו בסביבתו קרבות עם מחבלים וחילופי אש בין צה"ל והלגיון. במהלך פעולת כראמה הופגז הגשר על ידי הירדנים שבקשו למנוע את מעבר הטנקים של צה"ל עליו, והגשר ניזוק. בעקבות זאת המעבר בגשר נסגר עד יולי 1968, במהלך ספטמבר השחור בשנת 1970 נסגר הגשר למספר ימים בגלל הקרבות. בתחילת 1975 ביצעו הירדנים עבודות תחזוקה בגשר בעקבות שיטפונות בנהר הירדן תיקונים נוספים בוצעו בינואר 1976. באמצע שנות ה-90 הועברה הפעילות המסחרית מירדן לגשר אלנבי. גשר אדם והמסוף הסמוך אליו נסגרו והושבתו לחלוטין. המעבר נמצא באחריות צה"ל, שלא כמו שאר מעברי הגבול לישראל ולירדן שהם באחריות רשות שדות התעופה. אזור הגשר נמצא מעבר לגדר הגבול, ואין לאזרחים גישה אליו.

פצאל – מושב עובדים שיתופי השייך למועצה אזורית בקעת הירדן. היישוב ממוקם לא רחוק למוצא נחל פצאל הניזון ממי עינות פצאל. המושה ממוקם סמוך לשרידי "פצאליס" יישוב יהודי מתקופת בית שני. היישוב הוקם בשנת 1970 על ידי תנועת המושבים. מיקומו הראשוני היה סמוך ליישוב השכן מעלה אפרים. באותה עת פעל היישוב במתכונת של מושב/קיבוץ. רק בשנת 1974 הועבר מקומות הנוכחי.


נכתב ב - 01/02/2017 22:06:38

יפה מאד...

...ותודה, עכשיו רואים שהייתי שם..
מחכה לעוד הזמנות.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר