מוחרקה סובב הר כרמל 11.10.2017

פרטים

נפתח ב: 11/10/2017
סוג: טיול בארץ
 90 תמונות
 1 תגובות
 1090 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
ערב חג סוכות הצטרפנו אני ורונן שפירה לרכיבה עם קבוצת FUN BIKERS”" בהובלתו של נתן אזולאי. יצאנו 13 רוכבים מתחנת דלק סונול אליקים, בתנאי מזג אוויר סתווי, המסלול מיועד לבעלי כושר גופני טוב וחובבי עליות והינו בדרגת קושי בינונית פלוס. עולים לתצפית על העמק, מצומת אליקים למוחרקה והסביבה, בדווש בדרך נוף שאכן ראויה לשמה, עם מנזר מעט קודר ושפע של חורשים ירוקי-עד שמקשטים את הטיול כולו. כמיטב המסורת, נפגשנו, כולנו יחד, רוכבים ורוכבת לרכיבת מסלול "חצי שנתי" במרחבי הכרמל, במסלול מאתגר ומהנה, בנופי הכרמל היפים, מחוץ לאתרי הבית. קדמה לרכיבה הכנות והתייעצות, שאפשרה ביצוע שינויים שהשביחו את המסלול ועקפו מכשולים, הרכיבה התחילה בשטח, עם עליות לסירוגין עד המוחרקה דליית אל כרמל, משם המשכנו לעוספיה, שם ערכנו הפסקת קפה מעל מרגלות יגור חיפה עם נוף מרהיב ביופיו. החזרה הייתה דרך נוף כרמל עד דלית אל כרמל חזרה, ביקור במנזר המוחרקה כולנו יחד, כאן אני ורונן שפירה נפרדנו מהקבוצה – עשרה רוכבים בחרו לחזור דרך השבילים הלבנים, אני ורונן בחרנו לחזור ברכיבת כביש, דהרנו על כביש 672, חזרה עד לנקודת ההתחלה, סונול שער הכרמל, אליקים. חזרנו מאושרים יחד, מרכיבה מאתגרת, נופים עד אין סוף , בהובלתו של נתן אזולאי. לסיום מנת חלקנו 43.79 ק"מ, וטיפוס מצטבר של 976 מטר גובה, ברכיבה של ארבע שעות ושלושים ושבעה דקות. תודה לנתן אזולאי על ההובלה, תודה על החברותא ועל עוד רכיבה מהנה כולנו ביחד. חג סוכות שמח לכול הרוכבים, והחברים, נתראה בשבילים פיירו מצ"ב לינק לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 11/10/2017 18:39:54

סיפור הדרך

"ביקרנו במנזר מוחרקה", בפינה הדרומית-מזרחית של רכס הכרמל, נמצא הר קרן כרמל הצופה לעבר עמק יזרעאל, נחל קישון, הגליל התחתון ורמת מנשה.

התצפית המרהיבה, כמו גם סמיכות האתר לערוץ נחל קישון הביאו לזיהויו במסורת הנוצרית עם מקום העימות המפורסם בין הנביא אליהו התשבי ובין נביאי הבעל, על הר הכרמל. לאחר בצורת קשה שנמשכה שלוש שנים תמימות, כינס אליהו את העם (ואת המלך אחאב) להר הכרמל. כאן תבע אליהו מהעם להחליט איזו אמונה היא הנכונה, ולאחר מעשה ניסי בו ירדה אש משמיים וכילתה את קורבנו של אליהו, שחט אליהו את נביאי השקר על גדת הקישון. בשנת 1867 הקימו כאן חברי מסדר הכרמליתים קפלה קטנה לתפילה, וב- 1883 נבנה מעליה המנזר הקיים עד ימינו.

קרן הכרמל, תעתיק: דַיְר אל מחרקה - "מנזר השריפה" היא פסגה ברכס הכרמל , והיא מתנשאת לגובה של 474 מטר מעל פני הים. הפסגה שוכנת בציידו הדרום-מזרחי של רכס הכרמל, כ-2.5 ק"מ צפונית-מערבית ליוקנעם, וכארבעה קילומטרים דרומית - מזרחית למרכז היישוב דלית אל-כרמל. על פי המסורת, במקום זה התחולל העימות בין אליהו לבין נביאי הבעל, כשאש ירדה מן השמים ורק קורבנו של אליהו נענה[1]. מסיבה זו הוקם במקום בשנת 1867מנזר על ידי נזירים כרמליתים שהגיעו מאירופה ואשר ראו באליהו מודל לנזירות, לקנאות דתית ולמסירות טוטלית לאל, תכונות שבאו לידי ביטוי בין היתר במלחמתו בנביאי הבעל. אל המנזר מוליך כביש, אך המקום אינו מחובר אל מערכת החשמל הארצית וניזון מגנרטור מקומי.

”רכבנו בשביל הבנים הדרוזים", שביל מסודר ומסומן שנמתח לאורך כ-226 ק"מ, מוביל בין הכפרים הדרוזים בכרמל ובגליל, מתוכו בחרנו מסלולי טיול באזור המוחרקה (קרן הכרמל) עם נופים נהדרים לעבר עמק יזרעאל והרי הגליל. מתאים גם למשפחות ולרוכבי אופניים.

שביל חדש, "שביל הבנים הדרוזים" חושף בפני המטיילים את התרומה של העדה הדרוזית לחברה בישראל, את התרבות והמסורת עתיקת היומי של העדה ואת סיפור השתלבותה ברקמת החיים של החברה בישראל. המסלול מסומן ומשתרע לאורך 226 ק"מ אשר עוברים דרך 18 כפרים דרוזים: מהכרמל (דליית אל כרמל), דרך הגליל ומסתיים בקבר יתרו- נבי שועייב.

שבילי הליכה רבים יש בארץ, בחלקם אפשר ללכת כמה שעות, באחרים ימים אחדים, שבועות ואפילו חודשים. שביל ישראל הוא כמובן הידוע שבהם, וגם שביל הגולן מוכר לרבים. אל אלו נוסף לפני כשנה שביל נוסף, שביל הבנים הדרוזים, שנחנך רק בשנה האחרונה ומעט מאוד ידוע לציבור אודותיו. אורכו של השביל כ-226 ק"מ והוא מחבר בין הכפרים הדרוזים בכרמל ובגליל – מדלית אל כרמל ועוספיא ועד נבי שועייב, קבר יתרו, ליד קרני חיטין. הרוח החיה מאחורי הפרויקט הזה, הוא תת אלוף (במיל') אמל אסעד, אשר ביקש בדרך זו לספר את סיפורה של העדה הדרוזית וכן להנציח את זכרם של בני העדה שנפלו במלחמות ישראל. בשונה מאנדרטאות ומפעלי הנצחה דוממים, השביל מאפשר להכיר את נופי הצפון באופן אקטיבי ובד בבד לפגוש את התרבויות השונות והמנהגים המגוונים המרכיבים את המרקם הארץ ישראלי וללמוד על החיבור המיוחד שיש לדרוזים בין אדם לאדמה, בין עבר להווה, בין המתים לחיים.

המסלול נותן למעשה הזדמנות לקהל רחב ומגוון להביע הזדהות ותמיכה בבני המשפחות השכולות ולהכיר מקרוב את בני העדה ואת אורחות חייהם, באווירה של אחווה מקרבת לבבות ובמסגרת בילוי ופעילות בחיק הטבע על רקע נופי הגליל והעמקים הסובבים את הכפרים הדרוזים.

"שביל הבנים הדרוזים", מוקדש לעדה הדרוזית בישראל ול- 409 מנופליה במערכות ישראל, אותו מוביל תת אלוף במיל' אמל אסעד, שבמהלך שירותו הצבאי לחם בקרב בחווה הסינית, פיקד על גדוד 932 בחטיבת הנח"ל, היה מפקד חטיבת מנשה, סגן מפקד היק"ל ומפקד מנהלת תיאום וקישור.

לפני 22 שנים בקרב עם מחבלים בעזה, איבד את אחיו, וופא אסעד ולזכרו ולזכר חבריו יצר את השביל המיוחד הזה.
עשרים ושתיים שנים מלאו השנה, לחתימת הסכם ההבנות הראשון עם הפלסטינים. ביום חתימת ההסכם נורו ונהרגו שלושה לוחמים דרוזיים במארב מחבלים בעזה. אחיו של אמל, וופא, היה אחד מהם.

הוא הותיר אחריו אישה הרה, תינוקת ועולם שלם של חלומות ותקוות. כמוהו גם שני חבריו לג׳יפ מוואפק ואברהים וגם כל 409 הבנים הדרוזיים שנפלו מאז קום המדינה, כולם השאירו אחריהם משפחות אבלות הנוצרות בליבן את זכר הבנים ואת התקוות שלא יתגשמו.

לכבודם, לזכרם ובשבילם, בשביל החלומות ובשביל התקוות, בשביל בני המשפחות ובשביל כלל הישראלים, החליט אמל להפיח רוח חיים בזיכרון ובחלומות האבודים - על האדמה שבה חיו הבנים הדרוזיים, בנוף ארץ מולדתם, בסביבה שבה הם חלמו ושלתוכה הם נסכו את תקוותיהם.
"שביל הבנים" הדרוזיים מחבר את כל הכפרים הדרוזיים, מדליית אל כרמל בדרום ועד לחורפיש בצפון.

ב"שביל הבנים" יוכלו כלל הישראלים לטייל, לרוץ ולרכב על אופניים וסוסים, בנופים הקסומים של הכרמל והגליל, לבקר בכפרים, להכיר את האוכלוסייה ולהזדהות עם פועלה של העדה הדרוזית למען המדינה - למען הארץ שלנו.

לאורך השביל, מצפורים על שמות החללים הדרוזיים, סיפוריהם ישמשו לתצפיות, ללימוד ולהיכרות עם הטבע ועם אנשי המקום.
מסע הריצה והרכיבה אותו אמל מארגן גם השנה נועד להיות "יריית פתיחה" לפרויקט, שבעקבותיו יבואו אירועים נוספים, עד לפיתוחו המלא של "שביל הבנים" בכל הכפרים הדרוזיים בכרמל ובגליל.

פרויקט שביל הבנים הוא עבור אמל חלום אישי. כך חשב בליבו שנכון להנציח את זכרו של וופא אחיו ואת חבריו לנשק ולדרך בני העדה הדרוזית. הוא מאמין בצורת ההנצחה הזו תאפשר לכולם לזכור את הנופלים בתוך הנופים אותם אהבו, גם מתוך שמחה ועשייה ולא רק בימי זיכרון ותעניק ממד נוסף לחיינו המשותפים על האדמה הזאת.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר