סובב יסעור

פרטים

נפתח ב: 28/11/2017
סוג: טיול בארץ
 75 תמונות
 3 תגובות
 1457 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

לא נבחר קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול

רכיבה

הפעם יצאנו למסלול בגליל המערבי סובב קיבוץ יסעור. במהלכו רכבנו ביער אחיהוד, יער משגב והסביבה. הבסיס היה מסלול שרכב אהרון סבג, אני שיניתי אותו בהתאם לצרכי. תודה לכל אלה שהצטרפו.

תוצאות 1-20 מתוך 75

דניאל איש אשכולות
גם זה היה לנו
עוברים את כביש 85
צריך להוריד את הראש....
ואנו כבר בדרך ליער אחיהוד
לא מכיר את זה
כמה שלי ידוע אין פה בית קברות
בדרך ליער אחיהוד
ואנו כבר מתחילים לטפס ביער אחיהוד
בשבילי יער אחיהוד
ובדרך לא מעט עצי זית עתיקים
ו...הגענו לצמת בר לב
נכנסו לפארק התעשייה בר לב
חוצים את כל פארק התעשייה בר לב
והמגמה למטה
יורדים לעמק
מולנו צורית וגילון
ממשיכים לרדת לעמק
בשדות העמק
בדרך ליער משגב
וכל הדרך עצי זית מאוד עתיקים
בפיתולי השביל בין עצי הזית
בקשתם קיבלתם
ולעצי הזית פנים רבות
מטפסים ביער משגב
ומצאנו לנו פינה שקטה ביער להפסקה
חייבים להמשיך הלאה
בדרכי הנוף של יער משגב
דניאל ונתן
ואנו כבר בכניסה לשעב
לאורך הטיילת החדשה של שעב
ובדרך ראינו את זה
אז נכנסנו לראות את הבאר האנטילית רק חלקה בנויה
הבאר העמוקה
השוקת להובלת המים
המשכנו הלאה
לכיוון תמרה
ו...חוצים את צומת תמרה
פה ושם כמה מעברי מים קטנים
הכיוון צפונה לרכבים
מתגברים על הכל
בשדות העמק
לאורך נחל החילזון
חוצאים את החילזון
בזהירות....ובבטיחה
ואפשר לראות את קיבוץ יסעור לפנינו
בדרך לקיבוץ יסעור
נכנסים לקיבוץ
זהו...אנו בתוך הקיבוץ
הגענו לרכבים מתארגנים הביתה
סוף הטיול נתראה בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 75

שאלות ותגובות

נכתב ב - 28/11/2017 15:16:23

נקודות לציון

יסעור – קיבוץ מהזרם של הקיבוץ הארצי. הקיבוץ הוקם בשנת 1949 על ידי עולי מהונגריה ואנגליה. בשלב מאוחר יותר הצטרף אליהם גרעין של עולים מברזיל. שם הקיבוץ נבחר עקב רצון המתיישבים לעסוק בדיג [היסעור הינו עוף הניזון מדגים]. בשנים הראשונות התפרנסו תושבי הקיבוץ מדייג בבריכות הדגים שהקימו בשטחם. יחד עם ענף הדייג התפתח גם ענף הלול.

יער אחיהוד -היער ניטע בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20. קק"ל העניקה בנטיעת היער תעסוקה לעולים חדשים ממושבי הסביבה אחיהוד ועמקה. בזכות העבודות היזומות הללו צומח כיום לתפארת בגליל המערבי יער נאה המשתרע על פני כ-8,000 דונם. במחזורי הנטיעה הראשונים ניטע היער בעיקר עצי מחט – אורן ירושלים וברוש מצוי. גל נטיעה נוסף נערך בשנות ה-70 ואז שולבו ביער מיני איקליפטוס ומינים נוספים של עצי מחט, כגון ברוש אריזוני, אורן קנרי, אורן הגלעין, אורן ברוטיה ועצים רחבי עלים. היער סבל קשות מהתקפה של כנימה בשם מצוקוקוס ארצישראלי, ולכן בשנות ה-90 חודשו הנטיעות ביער. בחלקות האלה צומחים כיום גם עצים רחבי עלים כגון אלון מצוי, אלה ארץ-ישראלית, כליל החורש, לבנה רפואי, קטלב מצוי וחרוב מצוי. בשנים האחרונות הועתקו אל היער יותר מאלף עצי חורש שנעקרו מבית הגידול הטבעי שלהם, שנהרס בגלל עבודות פיתוח בדרכי הביטחון שבגבול הצפון. הגליל המערבי היה, על פי המקרא, נחלתו של שבט אשר. השם "אחיהוד" שואב את השראתו מהמקרא. אחיהוד היה אחד מנשיאי שבט אשר שהתנחל באזור: "וּלְמַטֵּה בְנֵי אָשֵׁר נָשִׂיא אֲחִיהוּד בֶּן שְׁלֹמִי" (במדבר לד, כז).

יער שגב – היער משתרע על פני כ-10,000 דונם במערב הגליל התחתון. יער שגב הוא יער מעורב, שבו צומחים זה בצד זה עצי מחט כגון מיני אורן וברוש, בצד עצים רחבי עלים כגון כליל החורש, חרוב, אלה ארצישראלית ואלה אטלנטית. תת-יער עשיר של צמחיה ים-תיכונית טבעית מלווה את היער, שבו עולה בחורף ובאביב פריחה ססגונית. ביער ובסביבתו נמצאים אתרים ארכיאולוגיים ואתרי טבע ונוף. מבחינה גיאוגרפית יער שגב שוכן באזור שבו הרי הגליל התחתון משתפלים לעבר עמק זבולון. זהו אזור כפרי, הכולל מושבים ויישובים קהילתיים וכפרים ערבים ובדווים. האזור הרם ביותר, הר נטופה (ליד הררית), מתנשא לרום של יותר מ-500 מטר מעל פני הים.
קק"ל החלה בנטיעת היער בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20 כאשר בעבודות הייעור החלוציות לקחו חלק עולים חדשים שהתיישבו בגוש שגב. בראשית שנות ה-90 נפגעו חלקות גדולות של אורן ירושלים מהכנימה המזיקה המצוקוקוס הארצישראלי. במקום העצים שנפגעו נטעה קק"ל מגוון רחב של עצי מחט ועצים רחבי עלים. ביער מתנהלת רעייה מבוקרת, בעיקר של בקר, שנועדה להקטין את נפח העשבייה ואת סכנת הדליקות בקיץ.

נכתב ב - 28/11/2017 17:52:00

יופי של מסלול ותמונות נהדרות.

אחלה טיול חברותא נהדרת ועם דניאל מגיע יש אקשן.
נכתב ב - 28/11/2017 20:03:37

יופי של טיול....

...חברותא נהדרת ותמונות נהדרות(צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים)
תודות וברכות לכולכם.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר