עוד חוויה מרגשת בחיים, 10.11.2018

פרטים

נפתח ב: 10/11/2018
סוג: טיול בארץ
 29 תמונות
 2 תגובות
 444 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור הדרך אכן מצאתי לנכון לאתגר את עצמי לפני חגיגות יום ההולדת, ברכיבה מאתגרת של 70 ק"מ מעל מספר גילי היום. עמדתי באתגר המבוקש שהצבתי לעצמי, רכיבה אתגרית משכונת המשתלה, לשדות רמת השרון, תל ברוך צפון, פארק הירקון, נמל תו-אביב, לאורך טיילת החוף לנמל יפו, חזרה לטיילת תל ברוך, חוף הצוק, המרינה הרצליה גשר המכביה וחזרה הביתה. בתום רכיבת נפח (4:44) ארבע שעות ארבעים וארבע דקות, עם כמה קילומטרים נוספים לרפרטואר של 70:46 ק"מ, וטיפוס מצטבר של 235 מטר גובה. לאחר הרכיבה התכנסנו כול הנכדים, והמשפחה לחגוג ללני הקטן יום הולדת, וכמובן לסבא פייר. שבת שלום לכולם, נתראה בחיק הטבע. פיירו מצ"ב לינק לגלריה:

תוצאות 1-20 מתוך 29

תוצאות 1-20 מתוך 29

שאלות ותגובות

נכתב ב - 10/11/2018 11:46:33

עוד חוויה מרגשת בחיים, 10.11.2018

נכתב ב - 10/11/2018 11:47:15

עוד חוויה מרגשת בחיים, 10.11.2018

השבת הזו, הייתה שונה מכול השבתות - השבת עבורי היא בדרך כלל יום של גלגולים בדווש בחיק הטבע השכם בבוקר עם החברים, ובחצי השני של היום מבטי מופנה פנימה למשפחה וחברים, היא גם מנוחה למשפחה, אי של שלווה במערבולת העבודה, המאבק והמצוקה המאפיינים את חיי היום-יום שלנו בשאר ששת ימות השבוע.
השבת הזו, שונה מכול השבתות שחוותי בחיים, היום חוגגים יום הולדת אני ונכדי לני, הוא בן שנתיים, אני בן 67.
בני 60-70 אינם זקנים, הא אלה שמחזקים על הכתפיים את המערך המשפחתי בישראל – עוזרים לילדים, מטפלים בנכדים, ובמקביל גם בהוריהם.
אין בכוונתי בגיל השלישי, אני עסוק בלדווש בחיק הטבע, שהוא ספורט מאוד אתגרי, זקנה זב לא בשבילי, אין לזלזל בהצהרותיי של אלה שאומרים שהגיל זה רק בראש.
להפך, הגיל שבו אדם רואה את עצמו משפיע על איכות חייו.
אמי זיכרונה לברכה הייתה אומרת לי הכול בראש, כי, ככול שאנשים רואים עממם צעירים יותר, תחושתם ביחס לחיים תהיה טובה, והם אף ייהנו מבריאות טובה יותר. (נפטרה בגיל 96).
גם ד"ר יובל פלג, חוקר הזקנה בישראל אומר שעל פי מחקרים, רוב האנשים במחצית השנייה של חייהם מרגישים 13 שנים (בממוצע) פחות מגילם הכרונולוגי , וככול שמתקדמים בגיל, הפער גדול. ד"ר פלגי העומד בראש המרכז למחקר ולימוד הזקנה בחוג לגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה, מבהיר, כי אין מדובר בהכחשה שעלולה להביא אדם להזנחה של בריאותו להתנהגות מסוכנת, וגם לא בשאלות לב – הגיל הסובייקטיבי הוא הגיל שהאדם מרגיש שהוא גילו רוב זמן.
מתברר שהגיל הסובייקטיבי של האדם מנבא את מצב בריאותו בגיל מבוגר, ביתר דיוק מאשר מנבא זאת גילו בכרונולוגי – במחקר שעשה ד"ר פלגי עם פרופסור אהוד בונדר, וד"ר עמית שרירא, שניהם מאוניברסיטת בר אילן, הם גילו כי אנשים שגילם הסובייקטיבי נוטים לסבול פחות מדיכאון וחרדה, ואף מבעיות פיסיות.
האמת שלא הייתי צריך לקרוא את המחקר הזה, כבר כמה שנים הבנתי שרכיבה על האופניים משפר את איכות החיים, והבריאות.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר