לרכוב עם האמונה - 78 - צפון השומרון והבקעה

פרטים

נפתח ב: 26/12/2018
סוג: טיול בארץ
 79 תמונות
 3 תגובות
 870 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

לא נבחר קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
בשומרון החל הקשר בין עם ישראל לארצו, לכאן מגיע אבי האומה לראשונה בעקבות צוו אלוקי, "לך לך מארצך..." "יעבור אברהם בארץ עד מקום שכם ועד אלון מורה"(בראשית). לשומרון חזר לראשונה יעקב אבינו, לאחר גלות ארוכה ומבצע את אחד משלושת הקניינים שנעשו על ידי אבותינו לביסוס אחיזתנו בארץ, "ויבא יעקב שלם עיר שכם אשר בארץ כנען בבאו מפדן ארם ויחן את פני העיר". בשומרון מתקיים מעמד הברית וטקס מגילת היסוד לחירות: "והיה כי יביאך ה' אלוקיך אל הארץ...ונתתה את הברכה על הר גריזים ואת הקללה על הר עיבל...היום הזה נהייתה לעם". בשומרון, בשכם, נקבר יוסף בן יעקב שהיה ממייסדי האומה הישראלית כמסופר ביהושע "ואת עצמות יוסף אשר העלו בני ישראל קברו בשכם בחלקת השדה אשר קנה יעקב...". לכן, אנו ממשיכים לרכוב בארץ אבותינו - לרכוב בארץ התנ"ך. לרכוב ולטייל במקומות שכמעט ואינם מתיירים שלא נדבר על רכיבת אופנים. בתכנון היה קצת הרי שומרון והרבה בקעה. בפועל...הרבה מאוד הרי צפון השומרון ומעט צפון הבקעה. השומרון מאז ומתמיד נחשב לאזור קשה, תוואי השטח אינו מסביר פנים לרוכב. רכבנו במקומות עם נופים עוצרי נשימה, שבילים שלא הצלחנו לרכוב בעבר [בפעם האחרונה לפני מספר חודשים הצבא מנע מאתנו להיכנס לשטח הזה – הפעם רכבנו בו]. בקרנו בחוות מתבודדים מיוחדת במינה שם התכבדנו בשתייה, עוגות, ושמענו הסברים על המקום. המשכנו לחצות הרים קשים, נחלים וגאיות, בשקט נפשי ובהתרוממות רוח. היו לנו טיפוסים קשים מאוד שלפעמים הצריכו לדחוף את האופנים במעלה ההר. 23 ק"מ בלבד אבל...408 מטר טיפוס מצטבר – תודה למשה שלקח את המושכות ולכל אלה שהגיעו.

תוצאות 1-20 מתוך 79

משה מושך קדימה
סיעור מוחות
ואנו כמעט כל הזמן במצב של טיפוס
בהרים מעל דרך אלון
שם רחוק- תל אשק המפורסם
בין השדות של הפלשתינאים
סימני הגשם האחרון שירד פה
בדרך לתל א-שק
שם רחוק...איזו עליה ממתינה לנו
זה התמונה נראה קל...קיר טיפוס ארוך ואמיתי
מנסים לעלות באופנים - מי שיכול
מנופי הבקעה
שן למעלה על ההר היישוב רותם
עקפנו את תל א-שק
אין פה נפש חיה
והנופים...אדירים
במקרה פגשנו רועה
יורדים לכביש אלון
קצת גשם ו...הכל ירוק
חוצים את כביש אלון
או..או...זה היה ממש קיר...קיר טיפוס
הגענו למעלה
וממשיכים בדרכים נסתרות
מתחתינו המים חרצו להם נתיב עמוק
ושוב...מטפסים למעלה
ופה כבר יש חלונות לנוף הבקעה
שם רחוק שדמות מחולה
חרוטי הבקעה
עשינו הפסקה מול הנוף המדהים
המשכנו לדרכנו
על המצוק מעל התהום
ארץ קשה
ארץ מיוחדת
עולים...יורדים...עולים...יורדים
ולפתע הכל נפתח לפנינו
לא נגעתי - אמיתי
והעין לא שובעת
נהדר
יורדים ירידה תלולה ומאוד מדורדרת
החוה הסולרית ליד שדמות
מתפעל מהנוף
חצינו את כביש 90
וממשיכים מזרחה
התחברנו לגבול
כן...זה נמשך
הלב מתרחב למראה היופי הזה
המכשנו ברכיבה לאורך הגבול
איזו שלווה
עצרנו בעין סוכות
הפסקת קפה בעין סוכות
וממשיכים לדרכנו
בדרך ללא דרך
בין השדות חזרה למחולה
כביש 90 נענסים למחולה
מתארגנים לחזרה הביתה
משה - תודה על הכל
תם הטיול - נתראה בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 79

שאלות ותגובות

נכתב ב - 26/12/2018 01:13:02

נקודות לציון

מחולה - מושב דתי על קו התפר שבין בקעת הירדן לבקעת בית שאן. היישוב הוקם כהיאחזות נח"ל בשנת 1968 ואזרח בשנת 1969. מבחינת ארגונית שייך המושב לאיגוד המושבים של "הפועל המזרחי" והוא הראשון שהוקם בבקעת לאחר מלחמת ששת הימים. למחולה שורשים היסטוריים עתיקי יומין, עם ייחוס לאליהו הנביא, ככתוב: " וְאֵת יֵהוּא בֶן-נִמְשִׁי תִּמְשַׁח לְמֶלֶךְ עַל-יִשְׂרָאֵל וְאֶת-אֱלִישָׁע בֶּן-שָׁפָט מֵאָבֵל מְחוֹלָה תִּמְשַׁח לְנָבִיא תַּחְתֶּיךָ: " [מלאכים א' י"ט]. יש המזהים את השם עם נחל סמוך ליישוב בשם "תל אל חיל". לאחר מלחמת ששת הימים החלו במטכ"ל דיונים על הקמת היאחזויות נח"ל באזורים שנכבשו במלחמה. הוחלט על היאחזות שתוקם בקרבת הקו הירוק כהמשך ישיר של יישובי בקעת בית שאן. 1967 סוף דצמבר אצל ראש הממשלה לוי אשכול בהשתתפות שר הביטחון ושר החקלאות הוחלט להקים היאחזות נחל ליד הכפר ברדלה. בני עקיבא עלו למקום ב1968 ובנות הגרעין הצטרפו מאוחר יותר. הוקמה ההיאחזות בשם "נח"ל סוכות". ההיאחזות הוקמה ללא כל פרסום וללא כל טקס מהחשש ללחצים בתוך ישראל ומחוצה לה. היאחזות הנח"ל אומצה על ידי קיבוצי בקעת בית שאן דתיים וחילוניים כאחד. ההיאחזות אזרחה בנובמבר 1969 בטקס צנוע. היא אזרחה על ידי קבוצה קטנה של בוגרי "גרעיני נחשון" א' ו-ב' של הנח"ל שקודם לכן אישרו את ההיאחזות כחיילים. בצעדיו הראשונים התנהל כקיבוץ, גנדי [אלוף פיקוד המרכז] ליווה את התושבים בתחילת דרכם. בסוף 1970 נחפרה במקום באר מים שאפשר את הרחבת החקלאות. בשנת 1971 הצטרפה ליישוב קבוצה של בוגרי "גרעין גדיל". בשנת 1978 החליט היישוב לבטל את השיתופיות ולהיות מושב עובדים שליש מהמשפחות המשיכו להתנהל כמושב שיתופי, נוצר מצב שבמקום התגוררו משפחות שנן חברי מושב שיתופי וחברי מושב עובדים זה לצד זה. בתחלת 1984 עברו חברי המושב השיתופי לשדמות מחולה ואזרחו אותה
נכתב ב - 26/12/2018 13:10:39

יפה מאד....

אבל לבד אין סיכוי שאבוא. ונתן , עף עליו קורקינט חשמלי(איבד סיבוב), פגיעות חיצוניות,שום דבר לא נשבר, אבל יקח לו כמה ימים.
למה אין שמות של הרוכבים?
Ada
נכתב ב - 27/12/2018 00:25:40

רכיבה מעוררת הערצה

אין מילים !

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר