לסייר, ולדווש בין אתרי העיר העתיקה ביפו 6.2.2019

פרטים

נפתח ב: 06/02/2019
סוג: טיול בארץ
 69 תמונות
 2 תגובות
 583 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
שלישי בבוקר עם אור שחר ראשון התעוררתי לכוס קפה משובח, מתארגן, ועם זריחת השמש יוצא לדווש לכיוון יפו העתיקה. חולף דרך שדות תל ברוך צפון, אל גדות נחל הירקון הירוק, שמש צהובה בשמיים, שום דבר לא זז, שקט וקריר, שני ילדים יושבים בתוך שורשי אקליפטוס ענק, ששותה לרוויה את המים הכחולים על גדות נחל הירקון, ירוק כהה במים, שני ילדים וסירה, והזמן זוחל לאט , זוג אוהבים בסירת משוט חוצים בהנאה את המים הכחולים. מגיע לנמל תל אביב, עִירִי עֲמוּסָה וְתוֹסֶסֶת, וְיָם מְלַטְפָה בְּגַלָיו, תָּמִיד סַקְרָנִית, מְחֲפֶּשֶׂת, אֶת הוֹלֶם הַזְּמַן שֶׁל עַכְשָׁיו. אוֹמְרִים הִיא הַלֵּב, שְׁרִיר וְעֶצֶב, אוֹמְרִים הִיא פְּרוּעָה בְּטֵרוּף, וְיֵשׁ בָּה חִיוּת, יֵשׁ בָּה קֶצֶב, וְיֵשׁ בָּה כְּנָפַיִם לָעוּף, תֵּל-אָבִיב שׁוֹבֵבָה וּרְצִינִית, תֵּל-אָבִיב – סְעָרָה חוּשָׁנִית , תֵּל-אָבִיב –כְּרָך נִמְרָץ וּמַגְנִיב, היוּ בה פַּרְדֵסִים, אֵי-פַּעַם וְגוּטְמַן צִיֵּר בָּך גְּמַלִים, הַיוֹם הִשְׁתַּנָּה בָּךְ הַטַּעַם, עִיִרי עֲטוּרַת מִגְדָּלִים, בְּאִבְּן גְבִירוֹל וּבְרוֹטְשִׁילְד, נוֹשְׁקִים מִסְעָדוֹת, פַּאב לְבָּר, רוֹקֵד בַּנָּמָל עִם הָרוּחַ - גַּל בִּירָה קוֹצֵף וְנִיגָר. שוּק הַכַּרְמֶל וּבִבְצַלְאֵל, קוֹלוֹת הָרוֹכְלִים מִתְחָרִים, בפארְק יְלָדִים בְּמִצְהֶלֶת ,טָסִים בְּרַכֶּבֶת הָרִים, וגַּם, בְּשֵׁינְקִין נִיחוֹחַ שֶׁל קְטוֹרֶת, א ַתְּ שֶׁפַע שֶׁל אוֹפִי אַחֵר. נָכוֹן, יֵשׁ גַּם פִּיחַ וְעוֹמֶס, צָפוּף וְקָשֶׁה בָּך לַחֲנוֹת, עִירִי תֵּל-אָבִיב, וּבְכָל זאת עִירִי, עִיר שֶׁל שֶׁמֶש שׁוֹבֵבָה וּרְצִינִית, לִי טוֹב בָּך, לִי טוֹב בָּך לִחְיוֹת. עִירִי תֵּל – אָבִיב - סְעָרָה חוּשָנִית, לא, לא אחליפה בְּאַחֶרֶת, עִירִי תֵּל-אָבִיב - עִם כָּל התְּלוּנוֹת, הַקִּיטוּר- כְּרָךְ נמרץ וּמַגְנִיב, בַּת מֵאָה - עוֹדֵך נֶהְדֶּרֶת, לִיבֵּנוּ תַּרְחִיב, כָּל קֶמֶט שֶׁבָּך הוּא סִיפּוּר. לאורך טיילת החוף ממשיך לנמל יפו העתיק, מעל המסגדים עולה ירח, מעל ביתך עולים אורות ניאון, ושוב שיחי יסמין נותנים פה ריח, ושוב אני כאן, מול השעון. יש משהו מוזר ולא ידוע, יש משהו נפלא בעיר הזאת... השחפים על המזח כבר עפו, והים השתתק ונדם. זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו שחודרת - כמו יין - לדם... כאן מלח ועשן

שאלות ותגובות

נכתב ב - 06/02/2019 21:40:09

לסייר, ולדווש בין אתרי העיר העתיקה ביפו 6.2.2019

כאן מלח ועשן וצליל-גיטרה, סכין שלופה ומשחקי "שש-בש" , כאן משהו שיכור, ולא מערק, וחם, לא מן ה"סטיקים" על האש...
יש משהו מוזר ולא ידוע, יש משהו נפלא בעיר הזאת סירות הדייגים קורצות באופק, הלילה משחק במחבואים עם כל הסמטאות אשר באופל, ועם כוכבי השחר הגבוהים.
מִגְדָּל וְשָׁעוֹן יֵשׁ בְּיָפו, תִּזְכּוֹרֶת לַזְּמַן שֶׁעָבַר, וּצְפוֹן תֵּל-אָבִיב שֶׁגַּם הוּא פֹּה, לוֹבֵשׁ אֶת אָפְנַת הַמָּחָר. כִּכַּר הַמְּדִינָה והתקווה, הַבִּימָה וְגַן עַצְמָאוּת, מוּזֵיאוֹן, גַם "סְנוּקֶר", פּוֹעֵם בָּהּ וצוותא" נוֹשֶׁמֶת תַּרְבּוּת.
חזרתי הביתה מאושר, ועליז בתום רכיבת נפח שבסיומה מנת חלקנו 45:36 ק"מ, וטיפוס מצטבר של 160 מטר גובה, ברכיבה של (3:24) שלוש שעות, עשרים וארבע דקות.

המשך שבוע טוב לכולם, נתראה בשבילים הלבנים
פיירו

מצ"ב לינק לגלריה:
נכתב ב - 06/02/2019 21:41:09

סייר, ולדווש בין אתרי העיר העתיקה ביפו 6.2.2019

אל מסתרי יפו העתיקה
כולנו מכירים את יפו העתיקה עם הגלריות והנמל , אבל מי מכיר את מסתרי יפו העתיקה?
אחת הערים העתיקות בארץ היא יפו. המסורת מייחסת את הקמתה של ליפת, בנו של נוח, ומכאן שמה. גלגולים רבים עברו על יפו מאז: הפיניקים ישבו בה, וגם הרומאים. היא נכבשה פעמים רבות על ידי שליטים שונים - בייברס הממלוכי, נפוליון הצרפתי ועוד, כל שליט החריב אותה ובנה אותה מחדש פעם אחר פעם. אבל רק שליטה התורכי של העיר, מחמד אבו נאבוט, הצליח להפיח בה רוח חיים, ושרידי בנייתו נשמרו עד ימינו.

כיכר השעון
סיור ביפו יוצא לדרך בכיכר השעון - במרכז הכיכר ניצב השעון שנבנה לכבוד יום השנה ה-25 להכתרתו של הסולטאן התורכי עבד אלחמיד השני. השעון שוחזר לאחרונה ועכשיו הוא יפה מתמיד. בראש המגדל קבועים ארבעה שעונים: בעבר הראו שניים מהם את השעה באירופה ושניים הראו את השעה כאן. על חלונות המגדל ובפתחיו נקבעו סורגי מתכת ובהם סיפור תולדותיה של יפו. ממערב לשעון ניצבת תחנת המשטרה שהייתה הקישלה (בית הסוהר) בימי התורכים והבריטים ולוחמי אצל ולחי נכלאו בה.
קצת במעלה רחוב יפת, הרחוב הראשי של יפו, שוכנת מאפיית אבולעפיה, שכבר מזמן אינה סתם מאפייה.
גבעת יפו
כשאומרים שיפו היא אחת הערים העתיקות בעולם, מתכוונים לגבעה הזו, ששרידי הישוב שנמצאו עליה מתוארכים מלפני יותר מ-4,000 שנים.

מסגד המחמודייה
מיד כשנכנסים לרחוב שעולה במעלה הגבעה אפשר לראות מצד ימין את המסגד הגדול של יפו, שנקרא על שמו של משקמו, מחמד אבו-נאבוט (בגלל האלה הגדולה שהיה מסתובב אתה בכל עת), שהטיל את חיתתו על העיר בראשית המאה ה-19. הפרט הבולט ביותר בקיר החיצוני של המסגד הוא הרהט (סביל בערבית) ששימש להשקיית עוברי אורח ושיירות גמלים ונקרא סביל סולימאן,. הרהט היה יפה יותר בעבר אך גם היום עדיין ניתן לראות את גודלו והכתובת המוקדשת לבונהו.
מתחת לצריח המסגד נמצאת דלת הכניסה הראשית שלו ועליה כתובת בערבית המוקדשת לסולטאן התורכי בזמן בניית המסגד. כדאי להיכנס (אם אפשר) ולראות את החצר היפה וחדרי התפילה שסביבה. ממשיכים במעלה הרחוב ועוברים משמאל על פני מבנה ישן.



הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר