התעוררתי עם ההזריחה, וסיימתי רכיבה לילית עם שקיעת השמש 2.10.2019

פרטים

נפתח ב: 02/10/2019
סוג: טיול בארץ
 54 תמונות
 1 תגובות
 424 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבה הלילית התעוררתי עם הזריחה, וסיימתי את היום עם השקועה, כאילו כל מה שהיה, קרה ממש אתמול וכך, כמו עוף החול, קם לתחייה. בַּחוף שחקו שני ילדים בתוך אדוות גלים, וזוג רצים עבר נוטף זיעה ורק אני מביט, שותק ללא מילים, מה כבר אפשר לומר אל מול שקיעה. אולי הייתי מנסה הכול אחרת, לו רק ניתן היה לשוב לַהתחלה, אבל עכשיו על חוף הים יורד הערב. ענן אדום עלה באש, נשק לכחול הים, קרץ בעין הצדף הלבן, כמה זריחות צריך לראות בשביל שקיעה אחת שבה פתאום הכול נהיה מובן. ובאמת, אולי אפשר היה אחרת, גם אם כבר אין שום דרך חזרה, יום רודף יום – לא ידעתי שאפשר כך מול שקיעה. התעוררתי הבוקר עם זריחת השמש במרפסת דירתי, אך הפעם לשם שינוי יצאתי לרכיבה לילית להתבונן בשקיעת השמש , יצאתי משכונת צהלה, בצפון העיר, אל שדות כפר הירוק, ודרך מחלף כביש חמש המשכתי לשדות רמת השרון, חלפתי ליד הבסיס הצבאי, המשכתי דרך למחלף פי גלילות עד העיר הרצליה, אזור הווילות , ולאורך חופה הצפוני, המשכתי עד המרינה, משם המשכתי לחוף הצוק, ולאורך חוף הטיילת תל ברוך עד נמל תל אביב, וחזרה דרך שביל גדות נחל הירקון עד גשר המכביה, משם הביתה אל שכונת המשתלה. התגמול המלא היה עוד כמה קילומטרים נוספים לרפרטואר: אורך המסלול: 45:75 ק"מ - גובה מצטבר: 220מ' - זמן מוארך (3:26) שלוש שעות, עשרים ושישה דקות כולל..... המשך שבוע טוב לכול החברים, נתראה בשבילים, פיירו מצ"ב לינק לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 03/10/2019 05:57:15

התעוררתי עם ההזריחה, וסיימתי רכיבה לילית עם שקיעת השמש 2.10.2019

שקיעה היא זמן לקראת הערב שבו מטכסית השמש אל מעבר לקו האופק במערב.מסלול קרני השמש בזמן שקיעה, קרני השמש בזמן שקיעה אינן נעות לאורך קווים ישרים. האטמוספירה, בדומה למנסרה, שוברת את הקרניים וכתוצאה מכך הן נעות במסלולים עקומים הנקבעים מעקרון פרמה.

הסטת מסלול קרני השמש היא בשיעור של 0.6°, זווית הקרובה למפתח הזוויתי של השמש עצמה. לכן בזמן שרואים את השמש נוגעת בקו האופק, מיקומה האמיתי כבר מתחתיו. תופעה נוספת הקשורה בשבירת הקרניים באטמוספירה היא הנפיצה אשר מובילה במקרים נדירים לתופעת ההבזק הירוק.

זריחה היא הרגע שבו ניצוץ אור ראשון של השמש עולה מעל האופק במזרח. אין לטעות בין זריחה לבין דמדומי השחר שהם (לפי הגדרות משתנות) נקודת הזמן שבה השמים מתחילים להאיר, זמן מה לפני שהשמש עצמה מופיעה. מכיוון שפיזור האור גורם לשמש להיראות גם לאחר שהיא שוקעת באופק וגם לפני זריחתה, הן השקיעה והן הזריחה הן למעשה אשליות אופטיות.

מהלך השמש מערבה נובע מסיבוב כדור הארץ סביב צירו מזרחה. אשליה זו היא כל כך משכנעת שמרבית התרבויות פיתחו מיתולוגיות ודתות סביב המודל הגאוצנטרי. אפקט זה מורגש גם על ידי לוויינים החגים סביב כדור הארץ בעת שהם חוצים בקרבת הקטבים.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר