שישי בבוקר התחלתי באימון, וסיימתי בחיסון דחף – 6.8.2021.

פרטים

נפתח ב: 06/08/2021
סוג: טיול בארץ
 126 תמונות
 1 תגובות
 479 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר: השכם בבוקר, יצאתי לאימון בוקר, כאשר המחשבות בראש הן לקראת חיסון המנה השלישית, שתואמה להיום בבוקר. ועד כמה נחוצה מנת ה"בוסטר"? יש יותר שאלות פתוחות ותשובות. מחקרים ראשוניים מצביעים על כך ששתי מנות חיסון לקורונה אינן מספיקות, וכי המוטציות של נגיף הדלתא מצליחות להתגבר על מערכת החיסון. מנגד, ארגון הבריאות העולמי, יותר מסיבות פוליטיות, מתנגד למהלך. שר הבריאות: "יש מספיק חיסונים לבוסטר אם נצטרך". ועדיין - יש יותר שאלות פתוחות בנושא מקביעות חד-משמעיות. חזרתי הביתה לאחר רכיבה מאתגרת, וחיסון במנת בוסטר, נהנתי ממזג האוויר הקריר בזמן הרכיבה, של שעות הבוקר, ושמח שהתחסנתי במנה השלישית. • זמן דווש: (4:35) ארבע שעות, ושלושים, וחמש דקות. • תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 53.39 קילומטרי. • קלוריות 1306 KCAL קלוריות. • עלייה: טיפוס מצטברת 300 מטר • ירידה: ירידה מצטברת:300 מטר. מאחל לכם סוף שבוע מהנה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 06/08/2021 13:46:10

שישי בבוקר התחלתי באימון, וסיימתי בחיסון דחף – 6.8.2021.

לאחר שחזרתי מהאימון של יום שישי, בשעת הבוקר 11:45, הלכתי להתחסן , חיסון שלישי מנת הבוסטר – חיסון דחף (Booster dose). האווירה ברחבת היכל שלמה שבצפון תל אביב מתוחה. בסמוך עומד לונה פארק שומם, היכל הופעות שלא ראה קהל מאז מארס שנה שעברב, מתחם כנסים מושבת. בימים שכאלה, רק דבר אחד מעניין את מי שמגיע לכאן — מתחם החיסונים הגדול של קופות החולים.
בתחילת דצמבר 2020 הביעו בכירים במערכת הבריאות חשש מהאפשרות של חוסר היענות ציבורית להתחסן מפני קורונה, והיצע החיסונים שנרכש מחו"ל יעלה על הביקוש.

מה זה בוסטר – חיסון דחף (Booster dose)?
חיסונים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות:

א. חיסון סביל – חיסון שאינו תלוי ביכולת של מערכת החיסונית ליצוא תגובה כנגד הפתוגן (מחולל המחלה). זהו חיסון המכיל נוגדנים המסוגלים לנטרל את הפתוגן. החיסון הסביל לא מעניק חסינות לאורך זמן, רק לתקופה קצרה לאחר קבלתו, ולא מלמד את הגוף כיצד להתגונן מפני מחלות.

ב. חיסון פעיל – חיסון המכיל את הפתוגן או חלקים ממנו, ונועד לעורר תגובה חיסונית של הגוף. מערכת החיסון לומדת להכיר את הפתוגן ויוצרת כנגדו תאים מסוגים שונים הכוללים: תאי T, תאי B ותאי זיכרון. תאי הזיכרון מבטיחים כי מערכת החיסון תוכל ליצור תגובה חיסונית נגד הפתוגן גם שנים לאחר החשיפה הראשונית. זיכרון זה חשוב מאוד מכיוון שהתגובה החיסונית הראשונית לכל מחלה היא כללית מאוד ועוברים כמה ימים עד שהתגובה הופכת לספציפית נגד הפתוגן.

למעשה, אחרי שאדם נדבק פעם אחת במחלה, לאחר יצירת הזיכרון החיסוני, הסיכוי שהוא ייחשף שוב לאותו הפתוגן נשאר גבוה, אולם לרוב, מערכת החיסון תדע לנטרל את הפתוגן לפני שיגרום שוב למחלה.

במקרה של חיסון פעיל, עם השנים יורדת יכולת המערכת החיסונית ליצור תגובה מתאימה נגד הפוגתן מסיבות שונות, שהסיבה המרכזית ביניהן היא ירידה במספר תאי הזיכרון המכירים את הפוגתן. ללא תאים אלו מערכת החיסון אינה מסוגלת להכיר את הפוגתן ולכן תיאלץ ליצור תגובה חיסונית ראשונית (שהיא פחות יעילה), כאילו מדובר בפעם הראשונה שהיא "נתקלת" בפוגן.

אז מה ניתן לעשות כדי להחזיר את הזיכרון החיסוני?

זה מקומו של הבוסטר (חיסון הדחף)!

חיסון הדחף מכיל מנה קטנה של החיסון המקורי. הוא ניתן בריכוז ה גורם למערכת החיסון לפעול ביתר שאת ובכך "מזכיר" לה את הפוגתן. כחלק מאותה פעילות, ייווצרו תאי זיכרון חדשים. תאי הזיכרון האלה מסוגלים לשרוד שנים ארוכות בגוף.

כדאי לציין כי לא עבור כל חיסון צריך לעבור תהליך של חיסון דחף. דוגמאות לחיסונים שזקוקים לחיסון דחף: אנטי-טטנוס (כל כ-10 שנים), פוליו (לפי הצורך). דוגמאות חיסונים שניתנים פעם אחת לכל החיים: צהבת A ו-B. עד כה, לצערנו, עוד לא התגלה המנגנון הגורם לחלק מהחיסונים להיות יעילים לכל החיים.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר