מסתגלים לחיים בצל הקורונה – 17.8.2021

פרטים

נפתח ב: 17/08/2021
סוג: טיול בארץ
 100 תמונות
 1 תגובות
 241 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר: עדיין לא ברחתי מתל אביב. לפני תקופת החיסונים, שמרתי מרחק מאנשים, והמשכתי באימונים שלי לדווש בשבילים לבד, התנתקתי מקבוצת הרכיבה, התרחקתי מהחברים, מההמון הסוער. היום אני כבר מחוסן, בחיסון שלישי, כי נגיף הדלתא ההתפשט מחדש לכל נדבכי החיים. מדברים אולי על סגר רביעי, שיעצור שוב את רוב הפעילויות האנושיות הנעשות בתוך הבית ומחוצה לו. בעקבות נגיף החדש דלתא התחלואה שוב עלתה מחדש, ושוב גלגל החיים מסתובב מחדש, כאילו לא מספיק מה שהאנושות כבר עברה. כנראה הקורונה ניצלה פרצות במערכת החיסון האנושית, ובסבירות גבוהה תהפוך לחלק האבולוציה של בני האדם. דעתי האישית המגפה לא תחלוף למרות החיסונים , נצטרך ללמוד לחיות בצל המגפות, להמשיך להתבודד, להימנע ממפגשים עם חברים, במגע פיזי. החיים שלי לא הישתנו אני בשלי ממשיך להתבודד ברכיבות, ובהליכות. חזרתי הביתה לאחר רכיבה מאתגרת, לא הרגשתי השפעה על הרכיבה לאחר החיסון במנת בוסטר, נהנתי ממזג האוויר הקריר של שעות הבוקר. • זמן דווש: (4:32) ארבע שעות, שלושים ושתיים דקות. • תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 51.46 קילומטרי. • קלוריות 1224 KCAL קלוריות. • עלייה: טיפוס מצטברת 285 מטר. • ירידה: ירידה מצטברת:285 מטר. מאחל לכם המשך שבוע מהנה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 17/08/2021 13:21:45

מסתגלים לחיים בצל הקורונה – 17.8.2021.

הקורונה התפשטה לכל נדבכי החיים ועצרה את רוב הפעילויות האנושיות הנעשות בתוך הבית ומחוצה לו • זו כנראה המגפה הכי אנטי-סוציאלית שבני האדם הכירו במאה השנים האחרונות ואין לדעת כיצד האנושות תצא ממנה בעידן הפוסט קורונה.

בחיים לא דמיינתי לעצמי שיום אחד יתעורר וימצא את עצמי במצב כזה. החברה האנושית היא הכי עירונית שהייתה אי פעם, ובחברה עירונית אנשים נמצאים במגע זה עם זה כל הזמן, למשל כשהם נוגעים בכפתורים של מעליות. זה שהיו לנו מאה שנים בלי מגפה מעיד על איתנותה של מערכת החיסון שלנו.

בין השבילים ביער ובשדות גם עצים צפופים מאוד, וזה לא מקדם תחלואה גבוהה בעצים.
עצים ביער הם לא מונו קולטורה (חד זניות, חקלאות שבמסגרתה מגדלים צמח אחד בלבד). בחקלאות זה תמיד סוג אחד של חיטה, או סוג אחד של גפן, ואם מגיעה פטרייה היא מדביקה הכל. לכן חקלאים נאלצים כל הזמן להדביר מגפות בחלקות שלהם: אם היה ערבוב של צמחים, הפטרייה לא הייתה יכולה לקפוץ מגפן לזית, נניח.

"בטבע, לעולם לא תיתקל ביער שכולו אורנים מזן אחד בלבד. זה קורה רק כשמדובר ביער נטוע, כמו בישראל ובמקומות אחרים — וזו בדיוק הסיטואציה שבה באה מגפה ומחסלת את כל היער. זה בדיוק כמו התפרצות של מגפה באזור עירוני”.

על פי ההיסטוריה "מגפות הן בעיה של ערים" - מגפות עולמיות קודמות תמיד התרחשו כשאנשים החלו להצטופף בערים. זו לא בעיה חדשה, אלא בעיה של 2,000 שנה.

המגפה היוסטיניאנית למשל התרחשה בערך לפני 1,500 שנה בתקופה שהייתה אורגניסטית לשעתה; היא הובילה לכך שרבים עזבו את הערים, ותנועה משמעותית בחזרה אליהן החלה רק אחרי המהפכה התעשייתית.

גם האבעבועות השחורות או הדבר היכו בלונדון, כולם ברחו מהעיר, בדיוק כפי שאתה רואה עכשיו. למשל במנהטן וכל מי שהיה יכול לעזוב להאמפטונס (אזור כפרי שמצוי 150 ק”מ ממנהטן) או לאן שהו בעולם עשה זאת. זה דפוס שחוזר על עצמו לאורך ההיסטוריה.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר