למרות שהתחסנו, לא ציפיתי לזה - 10.9.2021.

פרטים

נפתח ב: 10/09/2021
סוג: טיול בארץ
 91 תמונות
 1 תגובות
 238 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
כך החיים שלנו השתתנו מבידוד לבדידות, על סמך מה שקורה כעת וגם על סמך התמודדויות דומות של האנושות בעבר, והערכה עגומה על הדרכים שבהן המגפה תמשיך לעצב את חיינו גם אחרי שנתחסן, בהתבסס על מחקר מעמיק, שאת עיקריו פורסמו כבר לפני כמה חודשים. שקשה לשמוע ולהסתגל את מה שיש לומר על חיינו עם הקורונה מעל כל במה, בראיון בלעדי ל"מוסף כלכלי סט". למשל, על הנזקים הנפשיים: "באופן כללי הצעירים יישאו את הצלקות הפסיכולוגיות והכלכליות עוד הרבה זמן, וסגירת בתי ספר יוצרת נזק פוטנציאלי לילדים", אכן הילדים נפגעו נפשית באופנים שאנחנו עדיין לא לגמרי מבינים. גם בלי המגפה מיליוני ילדים עוברים מדי שנה אירוע טראומטי, גירושים, אלימות, עוני, ועכשיו צריך להוסיף לזה את הקורונה", ותחושת בידוד כל כך ארוכה היא משהו שלא הכרנו, ויקח לנו זמן לצאת מזה. הנזקים הנפשיים אינם היחידים כמובן, יש גם פגיעה בריאותית ארוכת טווח, פגיעה כלכלית שאין עוד דרך להעריך וכן הלאה. "על כל מת יש חמישה אנשים שהיו חולים והחלימו אבל יסחבו נזקים פיזיים לטווח ארוך ולתמיד. "בארצות הברית זה אומר בערך 5-4 מיליון בני אדם. 100 מיליון אנשים בעולם נפלו לעוני כתוצאה ישירה של המגפה". על סמך מה שקורה כבר היום בארץ, אני חושב שכבר חזרנו למועדונים ולאסיפות גדולות, אנשים לוקחים סיכונים, אפילו קצת הפקרות. בתחילת הסגרים נוצרה פנטזיה שנלמד את הלקח, נשתנה ונהיה אנשים טובים יותר. זה יקרה. "אני חושש שלא. אני מאוד אוהב בני אדם, אני חושב שאף שיש הרבה מאוד אנשים רעים אנחנו מין מופלא, אנחנו מסוגלים לאהבה, לחברות, לשיתוף פעולה ולהקרבה הדדית. יש לנו תכונות מדהימות, אנחנו מלמדים ולומדים זה מזה, משהו שמנים אחרים לא עושים, אבל אני לא חושב שנשתנה פתאום. יהיו השלכות פוליטיות, כלכליות, גיאו־פוליטיות, אבל בסוף אנשים הם אנשים, לטוב ולרע". יותר מזה, ב־2024 זה יהיה כמו שנות העשרים העליזות אחרי המגפה של 1918. בדרך כלל בזמן מגפות יש עלייה באמונה בדת, בהתכנסות עצמית, אנשים חוסכים כסף — אבל אחר כך יש תקופה של תשוקה גדולה למפגשים חברתיים.

שאלות ותגובות

נכתב ב - 10/09/2021 13:39:15

למרות שהתחסנו, לא ציפיתי לזה - 10.9.2021.

סיפור רכיבת הבוקר:

לאחר שחגגנו את ראש השנה עם הנכדים, באוויר הצח, התעוררתי ביום שישי בבוקר ויצאתי שוב לעבר השבילים, לאימון בוקר, עם מחשבות איך להתמודד עד הפגישה הבאה עם הנכדים, כאשר יחזרו ללימודים, בעקבות דו"ח של משרד הבריאות: ילדים נדבקים בקורונה יותר ממבוגרים.

לפי ניתוח כלל הבדיקות שנערכו בישראל, 8% מבדיקות של ילדים היו חיוביות, לעומת 6% מהמבוגרים. לפי הדו"ח "ילדים עלולים להיות מפיצי-על", למרות שבחלוקה לקבוצות גיל בכיתות א'-ד' שיעורי ההדבקה נמוכים משמעותית.

תקופת הקורונה הביאה לעדנה מחודשת של רעיון בן יותר מ–200 שנה: האופניים. אחרי כמה שנים של קיפאון במכירות וניצחון האופניים החשמליים, חנויות אופניים במדינות רבות בעולם מדווחות על זינוק במכירות בחודשים האחרונים — גם של אופניים שדורשים מהרוכב לדווש בכוחות עצמו.

אני אישית רואה באופניים אמצעי יעיל לעשות ספורט בתקופה שבה קיימות הגבלות מרחק. בחלק מהערים ניצלו את שתיקת הכבישים כדי לסלול נתיבי אופניים ואף סגרו רחובות שלמים — שמעתה מכוניות לא יורשו להיכנס אליהם. השאלה הגדולה היא אם המגמה תישמר ואם יצליחו לשכנע אזרחים להשתמש באמצעי תחבורה בריאים יותר מזהמים פחות.

חזרתי הביתה מרכיבה מאתגרת, נהנתי ממזג האוויר הקריר של שעות הבוקר.
• זמן דווש: (4:23) ארבע שעות, ועשרים ושלוש דקות.
• קילומטרים: תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 52.15 קילומטרי.
• קלוריות: 1111 KCAL קלוריות.
• עלייה: טיפוס מצטברת 175 מטר.
• ירידה: ירידה מצטברת:205 מטר.
מאחל לכם סוף שבוע מהנה, נתראה בשבילים.
פיירו
קישור מצורף לגלריה:

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר