מדע האופניים – 18.11.2021.

פרטים

נפתח ב: 18/11/2021
סוג: טיול בארץ
 67 תמונות
 1 תגובות
 244 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר: יום חמישי השכם בבוקר, למרות הקור העז, יצאתי לדווש לפני סערת הגשם שתחל לקראת הצהרים לאחר ימים חמים מהרגיל ויובש, לפי התחזית בימים הקרובים צפוי מהפך במזג אוויר. מערכת חורפית תגיע לאזורינו ממזרח אירופה, ותגרום לגשמים חזקים התקררות ניכרת. מזג האוויר הסוער יימשך ממטרים ירדו בצפון הארץ ובמרכזה, מלווים בסופות רעמים. ינשבו רוחות עזות 50-70 קמ"ש ויתכנו אף משב של 100 קמ"ש. קיים חשש כבד להצפות ושיטפונות בנחלים בצפון ובמרכז. בנגב ייתכן גשם מקומי, חשש לשיטפונות במדבר יהודה. תחול ירידה בטמפרטורות ובחרמון צפוי שלג. תמיד לאורך טיילת החוף, לפעמים מים לפעמים חול, תמיד רוחות מפריחות פירורי ים מלוחים. בשעות הבוקר המוקדמות, לאורך השבילים מדווש לי אומר לנפשי קר לי. הגוף מזיע, האדרנלין עולה, והגוף דורש נוזלים, מאיין לוקחים כוחות, להתחיל עכשיו לשחות, בקור הזה. תמיד לאורך טיילת החוף, שיכור האדרנלין, מאוהב במונרכיה העתיקה של הים, ובחולות הנודדים ובעצב, הנושב תמיד לאורך החוף. בנימה אופטימית זו חזרתי הבית, מרכיבה מאתגרת, נהניתי ממזג האוויר הקריר, של שעות הבוקר. • זמן דווש: (3:30) שלוש שעות, ושלושים דקות. • תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 44.08 קילומטרים. • קלוריות: 907 KCAL קלוריות. • עלייה: טיפוס מצטברת 160 מטר. • ירידה: ירידה מצטברת 190 מטר. מאחל לכולכם המשך שבוע מהנה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 18/11/2021 16:12:29

מדע האופניים – 18.11.2021.

האם רכיבה על אופניים טובה לבני 70?

אנשים רבים חושבים שאנשים מבוגרים אינם מסוגלים לרכוב באופניים אבל קיימות דוגמאות רבות לכך שדעה זו אינה מדויקת.

ככל שמתבגרים כך קשה יותר להיות פעיל. עם השנים יש התדרדרות בשרירים, במפרקים ובעצמות, וכאבים ומחלות עלולים להגביל פעילות גופנית רצויה.

רכיבה באופניים היא אחת מצורות הפעילות הגופנית המומלצת ביותר לאנשים בגיל מבוגר. היא מסייעת להפעיל את מערכת הלב וכלי הדם ושומרת על בריאות הלב. רכיבה היא פעילות גופנית מתונה ולכן מפחיתה את העומס על מפרקים. מחקרים רבים מצביעים על כך שרכיבה יכולה להאט תהליכי הזדקנות במגוון דרכים.

רוב האנשים מגיעים לשיא הכושר הביולוגי שלהם בגילאים 20-35. לאחר תקופה זו מתחילים לאבד רקמת שריר, ותפקוד הריאות והלב נחלשים בהדרגה. ככל שמתבגרים יורדת קיבולת הפעילות הגופנית וכן היכולת להתאושש מפעילות גופנית אינטנסיבית.

רכיבה באופניים יכולה להאט תהליכי הזדקנות. לדוגמה מחקר אחד השווה בין קבוצת רוכבים חובבים בגילאים 55 ו-79 לבין קבוצה של אנשים בגיל דומה שלא היו פעילים על בסיס קבוע. המחקר מצא כי רוכבים היו בעלי ירידה נמוכה יותר של מסת שריר לעומת מי שלא היו פעילים.

כאשר קשישים מפסיקים להיות פעילים, קצב איבוד השרירים מואץ והם מזדקנים מהר יותר. במחקר שהשווה את בריאותם של רוכבי אופניים בגילאי 55 עד 79 לקבוצת רוכבי אופניים בריאים בני אותו גיל, הרוכבים היו בריאים יותר. ... רכיבה על אופניים יכולה להגדיל את תוחלת החיים שלך על ידי הפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

אם היית צריך לבחור את המכונה הגדולה ביותר בכל הזמנים, מה היית אומר? |

אם היינו מדברים על מכונות שעוזרות להפיץ ידע ולחנך אנשים, כנראה שהיית בוחר במכבש הדפוס. אם התכוונו להמצאות שמאפשרות לאנשים לעבד את האדמה ולהאכיל את משפחותיהם, אולי הייתם שמנמנים עבור המחרשה או הטרקטור. אם אתה חושב שתחבורה היא חשובה, אתה יכול ללכת על מנוע המכונית, מנוע הקיטור או מנוע הסילון של המטוס. אבל בגלל הפשטות הרבה שלה, אני חושב שהייתי בוחר את האופניים. זו דוגמה מושלמת לאופן שבו ניתן לרתום רעיונות מדעיים טהורים בפיסת טכנולוגיה מעשית מאוד. בואו נסתכל על מדע המחזורים - ומה עושה אותם כל כך נהדרים!

לאן האנרגיה שלך הולכת?

תיארנו אופניים כמכונה, ובמונחים מדעיים, זה בדיוק מה שזה:

מכשיר שיכול להגדיל כוח (מקל על עלייה) או מהירות. זו גם מכונה במובן שהיא ממירה אנרגיה מצורה אחת (מה שהיית צריך לאכול) לאחרת (האנרגיה הקינטית שיש לגוף ולאופניים שלך בזמן שהם ממהרים). עכשיו בטח שמעתם על חוק פיזיקה שנקרא שימור אנרגיה, שאומר שאי אפשר ליצור אנרגיה יש מאין או לגרום לה להיעלם ללא עקבות: כל מה שאתה יכול לעשות הוא להמיר אותה מאחד מאחד לאחר. אז לאן בעצם הולכת האנרגיה שאתה משתמש ברכיבה על אופניים? זה מונח מדעי, אנחנו אומרים שזה נכנס ל"עבודה" - אבל מה זה אומר בפועל?

רכיבה על אופניים יכולה לפעמים להרגיש כמו עבודה קשה, במיוחד אם אתה עולה בעלייה. במדע הרכיבה על אופניים, "עבודה קשה" פירושה שלפעמים אתה צריך להשתמש בכוח רב למדי כדי לדווש בכל מרחק. אם אתה עולה למעלה, אתה צריך לעבוד נגד כוח הכבידה.

אם אתה נוסע מהר, אתה פועל נגד כוח התנגדות האוויר (גרור) הדוחף את הגוף שלך. לפעמים יש מהמורות בדרך שאתה חייב לרכוב עליהן; שלוקח יותר כוח וגם משתמש באנרגיה (גבשושיות מפחיתות את האנרגיה הקינטית שלך על ידי הפחתת המהירות שלך).

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר