גם אני בדרך להעלות את תוחלת החיים שלי – 25.6.2022.
המחקר המדעי הוכיח בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי לאורח החיים של האדם, להרגלים שלו ולהתייחסות שלו לסוגיות בריאות שונות השפעה משמעותית על אורך חייו ואיכותם.
בכל הקשור לאורך חייו של אדם קיימים מספר משתנים בעלי השפעה גדולה שאין אנו יכולים לשלוט בהם (משתנים בלתי תלויים), כגון:
מין, היסטוריה בריאותית משפחתית, הגיל הממוצע בו נפטרו קרובי המשפחה וכד'). עם זאת, קיימים גם משתנים רבים אותם אנו כן יכולים לשנות (משתנים תלויים) ועל ידי כך להשפיע באופן פעיל על איכות ואורך חיינו.
להלן הביקורת וההמלצות:
פעילות גופנית – תזונה – שינה – לחץ נפשי – בדיקות רפואיות תקופתיות.
תוחלת החיים בעולם כולו, וגם בישראל, עולה בשנים האחרונות בצורה משמעותית הודות לרפואה מתקדמת ומודעות לתזונה ואורח חיים בריא, אבל מחקר חדש מצביע על כך שלגיל האדם יש גבול עליון וככל הנראה לא נצליח לעבור אותו בעתיד הנראה לעין. עד 120? טיפה יותר.
המצב בישראל מעורר התפעלות: על פי נתוני הדו"ח, ישראל נמצאת במקום ה-6 בעולם. תוחלת החיים של הישראלים נמצאת גם היא במגמת עלייה קלה, כאשר תוחלת החיים של הגברים מגיעה ל-80.6 שנים, תוחלת החיים הממוצעת של הנשים היא 84.3 שנים.
למרות שאני כן מקפיד על פעילות גופנית – תזונה – שינה – לחץ נפשי – בדיקות רפואיות תקופתיות, עדיין החיים שלנו מלאים בהפתעות וחוויות, פעם חיוביות ופעם שליליות.
רקע: לפני כחמש שנים, התגוררתי בירושלים, כרוכב שטח דיוושתי בהרי ירושלים וסביבתה, בוקר אחד הרגשתי כאבים בחזה, תיאמתי מיד תור לקרדיולוג, בהדסה עין כרם, התייצבתי ברמת אשכול בדיקת אקו במאמץ, אובחנה בעייה במסתם האורטלי בחומרה קטנה, לאור הנסיבות האלה התבקשתי להתייצב כמדי כל שישה חודשים לבדיקה חוזרת על מנת לוודאות שאין החמרה במסתם.
מעז שאובחנה הבעיה אני מתייצב כמדי שנה לבדיקת אקו במאמץ. למזלי הרע הפעם הייתה החמרה בתוצאות.
נוכח הבדיקה התייצבתי שוב ב בילינסון, הומלץ לידי הקרדיולוג, לבצע CTA קורונרי ובינתיים להפסיק פעילות מאומצת עד קבלת תוצאות הבדיקה.
ב 3.2.2021, התייצבתי בפעם הראשונה בחיי, למחלקת צינתורים לבצע סוג צנתור אנגיוגרפיה כלילית, על ידי דיקור עורק רדיאלי ימני.
לאחר הצנתור, לקראת השחרור התקשר אליי הקרדיולוג להודיע לי על התוצאה, שבעקבותיה לא יהיה מנוס ללכת לניתוח מעקפים והחלפת מסתם.
נכון שהייתי מודע שיום בהיר אחד זה יקרה, אך לא רציתי להאמין, ולהשלים שאני הולך לניתוח לב פתוח להחלפת מסתם בגיל 70 בחיי.
מסתם אאורטלי ביקוספידלי ממוקם בין מוצא החדר השמאלי לבסיס אבי העורקים. במצב תקין הוא נותן לדם לזרום מהחדר אל אבי העורקים אך לא בכיוון ההפוך. מסתם אאורטלי תקין שלושה עלעלים, כ 2% מהאוכלוסייה נולדים עם מסתם אורטלי בעל שני עלעלים.
השכיחות בגברים פי שניים מנשים. נראה כי הבעיה לא מוגבלת למסתם האורטלי בלבד ואנשים עם מסתם דו עלעלי גם עלולים ללקות בהתרחבות של אאורטה (אנוריזמה).
מסתם כזה נשחק מהר יותר מאשר מסתם בעל 3 עלעלים. סימני שחיקה ניכרים במסתם תלת עלעלי באנשים בגיל 65 ומעלה ואילו מסתם דו עלעלי הם צפויים להופיע כ 10 שנים מוקדם יותר. המסתם עלול לפתח הצרות או דליפה בדומה למסתם תלת עלעלי.